Agenten met verschillende genodigden in Elst
Agenten met verschillende genodigden in Elst Politie

Politie zet heldhaftige getuigen in het zonnetje

2 oktober 2022 om 20:11 Overig Deel je nieuws

Woensdagavond 28 september zijn meerdere heldhaftige getuigen door de politie in het zonnetje gezet. Allemaal waren ze het afgelopen jaar van belang tijdens politiewerk in het politiedistrict Gelderland-Midden, waar ook de gemeente Ede onder valt. In Elst kregen ze een woord van dank, een rondleiding door het centrum voor Integrale Beroepsvaardigheid Training (IBT) en een felbegeerde trofee.

‘’We kunnen het als politie nooit alleen. Dit waren de mensen die zeiden: we stappen niet achteruit, maar vooruit en gaan iets doen’’, complimenteert plaatsvervangend districtschef Leo Dijkman van de politie tijdens de speciale avond. 

Helden in Lunteren en Ede

Eind januari kwam een alerte kleinzoon (26) op bezoek bij zijn oma (89) in Lunteren. Hij trof naast zijn oma ook een onbekende man aan in haar woning. De man probeerde zijn oma te beroven van bankpassen en sieraden nadat telefonisch haar vertrouwen was gewonnen, zo bleek later. Door het snelle en alerte handelen van de kleinzoon konden drie verdachten worden aangehouden. Vijf oplichtingszaken werden ermee opgelost.

Een 59-jarige man uit Ede zorgde er half mei voor dat de politie een busje vol gestolen fietsen kon stoppen. De man waarschuwde de politie en volgde het busje toen hij zag dat er tal van fietsen in werden geladen. Hoewel een 74-jarige vrouw uit Ede niet bij de avond aanwezig kon zijn, kreeg ze eveneens een pluim van de politie. Begin april was ze getuige van een inbraak bij haar buren en belde ze direct 112. Agenten konden daardoor twee inbrekers aanhouden. 

‘Burgers in het zonnetje’

Met ‘Burgers in het zonnetje’ bedankt de politie mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens het dagelijkse politiewerk. Dat gebeurt twee keer per jaar in de verschillende districten binnen Oost-Nederland, waaronder Gelderland-Midden. 

De oproep is duidelijk: meld verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten in uw omgeving altijd! Dat mag bij een zogenoemde heterdaadsituatie via 112. Zonder spoed kan er melding worden gedaan via 0900-8844. ‘’We merken weleens dat mensen twijfelen. Doe dat vooral niet! We hebben liever een melding teveel dan te weinig. Deze zaken laten het belang van die meldingen zien’’, besluit politiewoordvoerder Sven Strijbosch.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie