'Afname aantal meldingen overlast eikenprocessierups'

28 juni 2018 om 15:39 lokaal

EDE De gemeente Ede heeft nog steeds de handen vol aan de bestrijding van de eikenprocessierups, en die inzet heeft resultaat. Dat meldt de gemeente donderdag: ,,We bestrijden de rupsenplaag met het maximaal aantal beschikbare bestrijdingsploegen. Er wordt gelukkig wel een afname in het aantal meldingen gezien.'' De meeste scholen en speelplaatsen zijn inmiddels bestreden.

De overlast van de eikenprocessierups is dit jaar groter dan andere jaren. Door het warme voorjaar en de geringe regenval, hebben de rupsen ideale omstandigheden. Het leidde vorige week al tot raadsvragen van de ChristenUnie. ,,De gemeente geeft in de communicatie naar inwoners aan dat de warmte de grote boosdoener is. Maar door klimaatverandering moet de gemeente zich echt gaan voorbereiden op een trend in plaats van een incident'', aldus raadslid Niek van den Brink.

De gemeente roept op om alert te blijven en nieuwe meldingen door te geven via www.ede.nl/melding. Bekijk de recent bestreden locaties via de gele rondjes op de kaart. Kijk voor meer informatie ook op www.ede.nl/rupsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie