Ben van Oosten
Ben van Oosten persfoto

Orgelconcert Ben van Oosten

28 juni 2018 om 16:49 lokaal Deel je nieuws

In de serie zomeravondorgelconcerten in de Oude Kerk te Ede wordt woensdagavond 11 juli a.s. de tweede orgelavond gehouden. Organist is Ben van Oosten uit Den Haag.

Ben van Oosten studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs. Als concertorganist trad hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als een van de vooraanstaande internationale concertorganisten.

Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is hij een veelgevraagd docent bij internationale academies alsmede jurylid bij belangrijke orgelconcoursen. Ben van Oosten is als hoofdvakleraar orgel verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en organist van de Grote Kerk te Den Haag.

Zijn concerten worden altijd door een talrijk publiek bezocht. Zijn orgelspel kenmerkt zich dan ook door grote overtuigingskracht en boeiende registraties.

Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Samuel Sebastian Wesley, Camille Saint-Saëns, Marcel Dupré en César Franck.

De aanvang van het concert is 20.00 uur. Toegangskaarten tevens programma: 8,00 Euro. Voor gezinnen is er reductie.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie