Moddermeppen tijdens modderdag
Moddermeppen tijdens modderdag C. van Beek

Modderdag bij Kinderopvang BijdeHandjes

30 juni 2018 om 23:10 lokaal Deel je nieuws

Ede – Vrijdag 29 juni was het landelijke modderdag. Sinds 2009 wordt deze dag jaarlijks gehouden. Tienduizenden kinderen gingen helemaal ‘los’ met zand en water. Naast een superleuke dag, worden kinderen zo bewust gemaakt van de natuur. Net als vorig jaar deed Kinderopvang BijdeHandjes weer mee met dit evenement, waaronder locatie Pollenstein in Ede.

‘De kinderen genieten van zo’n dag en wij hebben deze dag ook ontzettend veel lol samen met de kinderen.  Het is anders dan anders. Kinderen lopen op hun blote voeten en hebben oude kleren aan. Wij trouwens ook want de kans is groot dat de kinderen ons natspetteren.’ vertelt een pedagogisch medewerker.

De kinderen mogen in een heus modderbad! En zij maken de mooiste kunstwerken door een vliegenmepper in de modder te dopen om deze vervolgens op een groot canvasdoek ‘te meppen’. De tuinslang zorgt ervoor dat de zandbak een grote modderpoel wordt en ook het grote zeil waar je lekker in de modder kunt glijden is een groot succes. Spelenderwijs wordt de sensomotorische ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd, maar is er vooral heel veel plezier! Een enkeling kijkt liever van een afstandje en geniet van de lachende kinderen die zichzelf omtoveren tot ‘modderkinderen’. En zo geniet ieder kind op zijn eigen manier!

Meer info over Kinderopvang BijdeHandjes kunt u vinden op www.bijdehandjes.info

Modderdag
Modderdag
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie