Robert Holl met het Schubert-programma 'Im Freundeskreis'
Robert Holl met het Schubert-programma 'Im Freundeskreis' Schubertstichting Elisabeth Melchior

'Liederen vol verhalen' in Edesche Concertzaal

5 juli 2018 om 06:41 Uit-cultuur/nieuws

EDE Het lied is eigenlijk een opera in het klein. Dichters laten zich in hun gedichten inspireren door verhalen en stemmingen. Beroemde componisten als Schubert voegen daar met hun beeldende muziek een extra laag aan toe. In de Edesche Concertzaal beluisteren bezoekers komend seizoen liederen uit alle windstreken, gezongen door een aantal Nederlandse topzangers.

Sopraan Margreet Rietveld richt haar blik op het Franse en Nederlandse lied. Bariton Willem de Vries brengt het beroemde verhaal over Peer Gynt tot leven, terwijl Robert Holl zijn persoonlijke keuze zingt uit Schuberts enorme liedoeuvre. Vocaal Ensemble Quink besluit de serie Edesche Liedrecitals met een sfeervol Engels programma.

Margreet Rietveld en organist Gerben Budding laten vrijdag 5 oktober verrassende verbanden horen tussen Nederlandse en Franse grootmeesters van het orgel en het lied. Geniet van Andriessens meesterwerken 'Miroir de Peine' en 'Magna res est amor'. Ook staan Widors serene 'Ave Maria' en 'Les Angélus' van Louis Vierne op het programma.

Willem de Vries Iedereen kent de mooie melodieën uit Griegs 'Peer Gynt Suites'. Bariton Willem de Vries en organist Geert Bierling brengen uiteraard Griegs beroemde muziek, maar vertellen daarbij op vrijdag 2 november ook het verhaal over de Noorse held Peer Gynt. Maak kennis met Peer die als jongeman de werkelijkheid ontvlucht door te dromen. Hij droomt over exotische reizen, macht, koningen, trollen en uiteindelijk de liefde.

Griegs muziek past het verhaal als een jas, maar werd ook los van Henrik Ibsens toneelstuk wereldberoemd. 'Morgenstimmung' en 'Ases dood' vonden hun weg naar het grote publiek in talloze films en tv-commercials.

Robert Holl Wat heeft bariton Robert Holl toch met Schubert? Zijn het de uit het leven gegrepen teksten? Of de zangerige melodieën waarin je iedere sfeerverandering in de tekst terughoort? Hoe dan ook, weinig zangers maakten zoveel furore met Schuberts liederen als Robert Holl. De stad Wenen promoveerde hem zelfs tot 'Kammersänger der Stadt Wien'. Geniet op vrijdag 9 november in de Edesche Concertzaal van Schuberts liederen, gezongen door de internationaal befaamde Robert Holl!

'Onuitwisbaar Engels', 'herfstachtig melancholie', 'aangrijpende schoonheid'. Het zijn zomaar wat geluiden uit de pers over het Quink Vocaal Ensemble. Met prachtige stukken van onder anderen Elgar, Vaughan Williams en Parry neemt dit wereldberoemde ensemble je op vrijdag 15 maart mee naar het Victoriaanse Engeland van de late negentiende eeuw. Beleef een heerlijke avond in Engelse sfeer!

Bestel kaarten voor de Edesche Liedrecitals of losse kaarten voor Robert Holl, Willem de Vries, Margreet Rietveld en Quink via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis. Studenten: 12,50 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie