Bart Siezen bji de tap in zijn Irish pub.
Bart Siezen bji de tap in zijn Irish pub. Freek Wolff

Flannagan’s voltooit trilogie: ‘Ik ben zo super pró kerst!’

1 februari 2023 om 07:00 Zakelijk

EDE Bart Siezen (46) begint eraan te wennen. Voor de derde keer op rij won de Edenaar de prijs ‘Mooiste etalage in december’. Het Edese publiek stemde het meest op Flannagan’s, omdat de uitbundige kerstversieringen deze Irish Pub nóg sfeervoller maakten.

Siezen wijst op de plaquettes van 2020 en 2021 die reeds naast de bar hangen. Het plexiglas van de nieuwe oorkonde van 2022 is dikker en krijgt uiteraard ook een plekje. Maar drie keer is scheepsrecht, want de café-eigenaar zal zich voor 2023 niet meer inschrijven. Hij wil de andere ondernemers in Ede ook een kans geven, hoewel Bart de komende kerst opnieuw alles uit de kast zal trekken om Flannagan’s om te toveren tot een supergezellig café. 

,,Het was een duur bezoekje aan de winkel om extra poppetjes en een schaatsbaan te kopen. Die konden bewegen! Je zag in de ene etalage een ski-piste met skiërs. Volgend jaar wil ik hier nog een bewegende lift aan toevoegen, al is dat nog even sparen. Op die manier creëer je een winterwonderland. In de andere etalage heeft Jeroen Mentink weer een landschap geplaatst waar een modeltrein rondjes over een brug rijdt. We willen gewoon uitpakken, want ik ben zo super pró kerst! Ik ben ermee opgegroeid in Australië en Amerika en dat is me altijd bijgebleven.”

OKTOBER

Bart prijst zich gelukkig met zijn personeel: Hinke Touwen, Hjalmar Hunnersen en Robin Boone. ,,Het is een fantastisch team.” Op 30 oktober begon hij al met spullen ophangen. Vijf man was vijf uur bezig om dit binnen en buiten te realiseren, inclusief vrienden en vaste klanten. Er kwam weer een enorme kerstboom op het dak en Hinke bouwde met klei de hele kroeg in miniatuurvorm na. ,,Zij is onze creatieve geest. Binnen hadden we alles versierd met kerstballen, strikjes, kerstmannen, takken en verlichting. Gek genoeg scheelde dit nog in stroom ook, want dit waren ledlampjes, terwijl de gewone verlichting nu niet meer aan hoefde.”

Flannagan’s draaide - na moeizame coronajaren - in 2022 een zeer goed jaar, terwijl het publiek het café in december extra goed wist te vinden. In die tijd was de ‘Foute Kerst Nightparty’ een groot succes. ,,We hadden er weer een ‘echte’ kerstman bij en iedereen had een kersttrui aan. Het was een mega feest!”

Siezen runt zijn café aan de Notaris Fischerstraat alweer achttien jaar en de reviews online zijn lovend. ,,We hebben bezoekers in de leeftijd van twintig tot zeventig. Heel gevarieerd publiek dus. Hier vind je een huiskamersfeer. Je kunt in je eentje binnenkomen en raakt zo met iemand aan de praat, want de muziek voert niet de boventoon. Jan kent alleman.”

GUINESS

Mensen van buitenaf weten de Irish Pub ook te vinden, omdat Flannagan’s Guinness bier mag schenken, naast het feit dat Barts personeel veel over de speciaal biersoorten kan vertellen. Dat zijn er acht op tap en op fles ongeveer 35. ,,Speciaal bier is booming.” Intussen serveert Bart ook allerlei soorten whiskey.

Twaalf grote kisten met kerstversiering stalde Bart nu in een schuur bij John Scherrenburg, maar in het najaar worden die zeker weer tevoorschijn gehaald. Meedingen naar de ‘mooiste etalage’ zal hij echter niet meer doen. ,,We zijn weer heel trots, maar nu mogen andere mensen de prijs winnen.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Stichting Binnenstadsmanagement Ede. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie