Afbeelding
Overstappen.nl

Premies autoverzekering in Gelderland verschillen

24 oktober 2019 om 12:38 Zakelijk

Elk jaar houdt de vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl een onderzoek onder alle provinciehoofdsteden van Nederland plus Amsterdam. Dit jaar is er ook specifiek in de provincie Gelderland gekeken of er grote verschillen tussen de premies in de verschillende woonplaatsen zit. Dit bleek zeker zo te zijn. Zo betaal je bijvoorbeeld in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost bijna 30% meer voor dezelfde allrisk verzekering dan dat je betaalt in het Achterhoekse Terborg.

Wat valt er op?

Culemborg is een plaats waar relatief vaak autobranden plaatsvinden. Toch is de premie in de wijk Terweijde, waar de autobranden voorkomen, niet veel hoger dan de nieuwbouwwijk Parijsch. Rudi Buis, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars zegt hier het volgende over: "'Autobranden zorgen weliswaar voor veel schade, maar ze komen niet zo heel vaak voor. Er zijn 6000 tot 8000 autobranden per jaar, tegenover 1 miljoen schadeclaims in het verkeer."

Autodiefstallen wel belangrijk in bepalen premie

De premieverschillen kunnen op postcodeniveau wel behoorlijk verschillen. Dit komt door het risico per postcodegebied. Risico's zijn bijvoorbeeld diefstal, ongevallen, en ook schade door noodweer kan meewegen in de maandelijkse premie. Als laatste wordt er ook gekeken naar vandalisme en autobranden. Vooral diefstalcijfers lijken een goede indicator te zijn voor de hoogte van de premie. Zo zijn de premies in Arnhem en Nijmegen aanzienlijk hoger, er worden hier dan ook relatief veel auto's gestolen.

Criminelen kiezen voor weinig moeite

De reden waarom er in deze steden meer autodiefstallen plaatsvinden is niet duidelijk. Er wordt gedacht aan een aantal zaken: zo zou het vanwege de ligging dicht bij de grens makkelijk zijn om naar het buitenland te vluchten en zijn er relatief veel sloopbedrijven in de buurt van deze steden. Zo zijn er een aantal jaar geleden duizenden onderdelen gevonden van gestolen auto's bij een autosloperij in Millingen aan de Rijn.

Autopremie vergelijken

Om jezelf te verzekeren van de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie is het slim om jaarlijks je autoverzekering te vergelijken. Via Autoverzekering.nl kan je binnen no-time je autoverzekering vergelijken en direct verzekerd de weg op! Omdat je auto elk jaar een jaartje ouder wordt kan het lonen om op een gegeven moment een minder uitgebreide autoverzekering te kiezen. Dit in verband met de actuele waarde van de auto. Ook kan je een andere autoverzekering afsluiten via Overstappen.nl omdat je een stuk meer kilometer rijdt in een jaar of dat de hoofdbestuurder veranderd is. Allemaal punten waar je dus op moet letten!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie