Bosbad Lunteren op archieffoto.
Bosbad Lunteren op archieffoto. Archief BDUmedia

'Edese' buitenzwembaden op koers voor topzomer

25 juli 2018 om 16:41 lokaal

EDE Ondanks dat veel inwoners van de gemeente Ede op vakantie zijn, zijn het gouden tijden voor de zwembaden in de gemeente. De afgelopen weken was het al warm, maar deze week kan officieel van tropisch weer gesproken worden. En dat merken ze in de meeste Edese zwembaden aan hun bezoekcijfers. ,,Als het zo door gaat, wordt het een recordzomer.''

,,Het loopt storm en dan is de bouwvak nog niet eens begonnen", vertelt Hans Kars van het Bosbad in Lunteren. ,,Het is een grandioze zomer. Vorig jaar hadden we 32.000 bezoekers en daar zijn we al bijna overheen. We hebben nu al 30.000 bezoekers gehad. Het is echt een topjaar." 

Maar ook de komende dagen verwacht Kars topdrukte in het Lunterse zwemwater. ,,Buitenzwembaden zijn momenteel de enige plekken waar je lekker kunt vertoeven. Als het zo doorgaat, wordt het een recordzomer." 

DE VRIJE SLAG Ook in Bennekom hebben ze het flink druk. ,,We zijn al ver over het totaal aantal bezoekers van vorig jaar heen. En dan hebben we nog een paar weken zomervakantie te gaan'', zegt Alex van Hunen van zwembad De Vrije Slag. Vorig jaar noteerde het zwembad zo'n 60.000 bezoekers, dit jaar staat de teller al op 77.000. ,,We zijn daar heel blij mee'', laat hij weten. Het Bennekomse zwembad maakt voor het zwemwater gebruik van een natuurbron en heeft dus veel water op voorraad in deze droge periode. ,,Maar we hebben wel wat maatregelen genomen om minder water te verbruiken. Zo staan de waterpaddenstoel en de waterspuiters in het zwembad minder lang aan.''

DE PEPPEL Bij zwembad De Peppel in Ede is het door het hete weer juist niet druk. ,,We merken dat er minder bezoekers komen. Mensen willen liever zwemmen bij de buitenbaden. In het begin van de zomer was het wel drukker, omdat we toen veel activiteiten georganiseerd hebben. Dat het rustig is, hadden ze al verwacht. ,,We gaan ook vanaf dinsdag 31 juli een maand dicht vanwege de verbouwing. We hebben juist die maand gekozen omdat het rustig is en omdat er geen zwemlessen zijn", aldus woordvoerder Jessica Oosten.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie