Aandachtig publiek bij de poppenkastvoorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar in het Kijk en Luistermuseum
Aandachtig publiek bij de poppenkastvoorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar in het Kijk en Luistermuseum Riet Beaujean

Afkoelen en genieten in het museum

25 juli 2018 om 13:55 lokaal Deel je nieuws

Buiten is het warm, maar in het museum in Bennekom is het heerlijk koel. Er is van alles te beleven voor jong en oud!

De mechanische muziekinstrumenten die je kunt zien en horen in het Kijk en Luistermuseum zijn uniek. Daarnaast is er een kledingcollectie uit vroeger dagen, een schoolklasje,een boerendeel en een kruidenierswinkeltje waar je snoep van vroeger koopt voor prijsjes van toen. 

Bovendien is er tot en met 3 november een tentoonstelling van poppen en marionetten van bekende poppenmakers en theaters uit binnen- en buitenland te zien.

Je houdt van muziek. Je luistert ernaar op de radio of je streamt je favoriete muziek naar je telefoon en geniet ervan waar je maar wilt, buiten in de warme zon, in het zwembad, op het strand of bij het hardlopen. In het Kijk en Luistermuseum in Bennekom is het heerlijk koel en kun je in zien en horen hoe mensen vroeger van muziek genoten toen er nog geen elektriciteit was. Er zijn draaiorgels, speeldozen, straatpiano's, muziekautomaten, een pianola, het orchestrion (zelf-spelend orkest) en nog veel meer.

Al dit soort apparaten waren er al lang vóór de bandrecorder, de walkman, het keyboard en de cd-speler. Sterker nog: als dit soort instrumenten er niet was geweest, waren zij er misschien nooit gekomen. Nu werkt het allemaal elektronisch, de apparaten van vroeger werkten mechanisch. Je moest zelf draaien aan het draaiorgel, of een veer opwinden die ervoor zorgde dat er muziek kon klinken.

In het museum kun je nog veel meer zien en beleven, zoals een garen- en bandwinkel, met een unieke collectie kleren van vroeger. De vrijwilligers vertellen je er graag over. Ook is er een schoolklasje uit het begin van de vorige eeuw. Je kunt je verkleden met kleren uit de tijd van Ot en Sien. Ga zitten in de schoolbank en maak een foto van jezelf.

Verder: een boerendeel uit vroeger dagen, een stijlkamer en een prachtig kruidenierswinkeltje waar je onder andere kunt zien hoe vroeger de benodigde hoeveelheid macaroni, rijst of suiker werd afgewogen.

En dan nog de wisseltentoonstelling ‘Poppen aan het woord’.

Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de poppenkast? Bij de meester of de juf in de klas, in een theater of op een kinderfeestje: bijna iedereen heeft kennisgemaakt met Jan Klaassen en Katrijn.

De tentoonstelling in het Kijk en Luistermuseum laat in een sprookjesachtige sfeer poppen zien van diverse Nederlandse poppentheaters

Dinsdag 7 augustus is er een poppenkastvoorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Deze duurt ongeveer een half uur. Daarna kunnen kinderen zelf een poppenkast knutselen (kosten: € 1,- bovenop de toegangsprijs). Kijk meer informatie op de website van het museum www.kijkenluistermuseum.nl.


 

Een middag in het museum is verrassend cool!


 


 


EINDE PERSBERICHT


 

Kijk en Luistermuseum

Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom

T 0318-414629

kijkenluistermuseum.nl

facebook.com/kijkenluistermuseum

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie