Afbeelding
Veluwse Vleesvee Keuring

Veluwse Vleesvee Keuring terug van weggeweest

29 juli 2018 om 09:12 lokaal

EDE Vroeger heel normaal, tegenwoordig bijna onmogelijk. ,,Weet u het nog van de drukbezochte veemarkten en keuringen met runderen. Iets waar vroeger iedereen wel een keer geweest is. In de regio Ede wordt dit al jaren niet meer gehouden en toch missen we het," zegt Chris van Wagensveld, één van de personen die de 'Veluwse Vleesvee Keuring' in Ede nieuw leven inblaast. Op zaterdag 4 augustus 2018 wordt de vleesveekeuring aan de Zecksteeg in Ede gehouden.

De keuring vindt plaats op een ruim opgezet terrein van twee hectare met daarbij een ruime parkeerplaats op korte afstand. De entree bij de vleeskeuring is gratis. Er zal een keuring zijn met de rassen Verbeterd Roodbont en Belgisch Wit Blauw. Naar verwachting komen er ongeveer zestig dieren.

KINDERKEURING Iedereen met een rund van deze rassen kan meedoen aan de strijd om kampioen te worden. Op deze dag is er speciaal voor de kinderen een kinderkeuring, waarbij kinderen met de kalfjes van de deelnemers mogen lopen en zo ook een prijs kunnen winnen.

MARKT Naast de keuring maakt de organisatie er een dagje uit van voor het hele gezin. Er zal een markt zijn met minimaal veertig kramen. Deze staat geheel in het thema van landelijke en streekgebonden producten met onder andere vers gemaakte producten, handgemaakte kleding, agrarische bijproducten, imkerij. Verder zijn er diverse andere activiteiten voor de jonge bezoekers.  

SHOW Wie uitgekeken is bij de keuring en de markt, hoeft zich geen zorgen te maken. Op het terrein aan de Zecksteeg is ook een mechanisatieshow waar verschillende bedrijven hun machines en producten tonen. ,,Het is kortom een dag vol
gezelligheid en plezier. Beleef de oude tijden met de gezelligheid op de keuring maar dan in een nieuw jasje en kom genieten van nog meer gezelligheid en al het moois wat er deze dag te beleven valt."

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie