Afbeelding
Alexander Schippers

'Strooiwagen staat klaar voor als het nodig is'

27 juli 2018 om 10:16 lokaal

EDE Het zomerse, warme weer leidt tot veel plezier bij jong en oud, maar de aanhoudende hitte brengt ook problemen met zich mee. Waaronder het asfalt dat door de hoge temperaturen kan gaan smelten. ACV Groep uit Ede heeft de strooiwagen klaar staan en kan het wegdek van een laagje zout voorzien als het nodig is. ,,De aanvraag moet vanuit de gemeente bij ons binnenkomen. Wij hebben voor Ede nog niets gehoord, maar als het nodig is, zijn we er klaar voor", zegt Jacob van de Kolk van ACV Groep. 

Het zout wordt gebruikt om het smelten van het asfalt tegen te gaan. Zout trekt namelijk vocht uit de buitenlucht aan en koelt daarmee het asfalt. En het zout haalt ook het vocht uit het asfalt, waardoor het asfalt minder plakkerig wordt.

STROOIEN Maar niet overal wordt zomaar zout gestrooid, de plekken worden nauwkeurig gekozen: ,,Als wij opdracht krijgen vanuit de gemeente, kiezen wij de plekken uit waar veel en zwaar verkeer rijdt, zoals drukke rotondes", legt Van de Kolk uit.

VOORBEREID ACV Groep heeft nog geen opdracht gekregen van de gemeente Ede, maar het bedrijf is goed voorbereid. ,,We zijn voorbereid, net als elke zomer. Als er in Ede sprake is van smeltend asfalt, geen probleem. Dan sturen we er een strooiwagen heen." In Renkum ging ACV Groep donderdag al wel de weg op om zout te strooien en ook vrijdag vertrekt een strooiwagen van het Edese bedrijf richting Renkum.

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie