Zak naast container, ernaast gezet door ander iemand dan degene die het in het apparaat gedaan heeft.
Zak naast container, ernaast gezet door ander iemand dan degene die het in het apparaat gedaan heeft. Evert-Jan van Laar

Onterechte boete/bestuursdwang, onschuldig, bezwaar afgewezen.

27 juli 2018 om 13:19 lokaal Deel je nieuws

Groot was mijn verbazig toen ik 19 juni een brief kreeg van de Omgevingsdienst De Vallei, namens de gemeente Ede, dat ik een zak afval gedumpt zou hebben naast de algemene stortcontainer. De procedure voor het deponeren van restafval is als volgt: Restafval dient in een gezamenlijke stortcontainer gedeponeerd te worden. De afvalpas wordt aangeboden, deksel opent, de zak kan gedeponeerd worden, het deksel moet worden gesloten, en klaar. Per storting zijn er kosten aan verbonden.

Ik heb exact de procedure gevolgd. Toch bleek dat er een zak naast de container stond, herleidbaar naar mijn adres.
Blijkbaar is de container in storing geschoten. Vervolgens komt er iemand die ook een zak wil storten, doet volgens procedure de deksel open, en ziet mijn zak liggen. Deze haalt mijn zak eruit, zet deze naast de container, en deponeert zijn/haar eigen afval.
Logisch, aangezien er per storting kosten aan verbonden zijn en iemand anders niet voor mijn afval gaat betalen.
Er zijn ook kosten van mijn pas afgeschreven voor mijn desbetreffende vuilniszak.
Vervolgens komt er een controleur aan de deur, geen discussie, u krijgt hiervoor een boete.
Ik krijg dus een boete, bestuursdwang, voor iets wat ik niet gedaan heb. Ik heb netjes volgens procedure mijn afval gedeponeerd, en hier ook voor betaald.
Dus ik denk, het zal wel een vergissing zijn. Ik teken bezwaar aan zoals op de brief vermeld. ik werd uitgenodigd om op gesprek te komen. Er waren 3 mensen aanwezig, een juridisch medewerker van gemeente Ede, iemand van het afvalbedrijf en nog een ander persoon. Ik heb mijn standpunt uitvoerig toegelicht. Er werd letterlijk gezegd dat het niet zo hoefde te zijn dat ik de zak naast de container geplaatst had, maar dat dit ook iemand anders geweest kon zijn. En er waren die dag ook storingen aan de container automatisch hersteld, aangeleverd door de man van het afvalbedrijf op papier. Het bezwaar is afgewezen met de mededeling dat ik maar had moeten wachten totdat ik mijn gedeponeerde vuilniszak hoorde vallen. Echter, het lijkt mij niet dat ik bij elke storting moet gaan wachten met m'n oor dicht bij de container of ik iets hoor vallen of niet. Want dan zou dat toch bij het apparaat duidelijk kenbaar moeten zijn op een of andere manier. Een zacht geluid is heel dubieus. Hoe gaan slechthorenden zich er dan van vergewissen dat het is gelukt? Zak erin, vervolgens is het aan de gemeente Ede om te zorgen dat de zak  zijn weg vindt naar de opslag, en niet terug te halen is.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie