Start  MX2 Jun A  zomercross Mac Harskamp 2018
Start MX2 Jun A zomercross Mac Harskamp 2018 Eip Janssen

Harskampse zomercross doet naam eer aan

29 juli 2018 om 17:22 Sport/sport

HARSKAMP De 35e editie van de zomercross Harskamp op Motorsportpark Gelderland Midden kan de boeken in als geslaagd.

Eip Janssen

,,Natuurlijk staan de deelnemers op de eerste plaats. Dat lijkt me logisch, want het is een sportief evenement. Maar ik wil zeker onze vrijwilligers daarbij niet vergeten. Ga er maar aan staan met deze tropische temperaturen", opende bestuurslid Ruud Kerkhof namens Mac Harskamp. Er wad door de club onder leiding van Dik Wikselaar veel werk verzet om het de deelnemers naar de zin te maken.

DOORGAAN ,,Het was even spannend of het door mocht gaan. Maar, mede omdat we zelf voor de watervoorziening en dus veiligheid zorgen, gaven de verantwoordelijken toestemming", aldus Harskamper Dik van Wikselaar. Er was een eigen put gegraven, die genoeg water opleverde om het circuit  uit het 'zicht' te trekken.

,,We willen niet dat de stofwolken het zicht op de snelwegen verhindert. Maar de weersomstandigheden, met een buitje op zaterdag en zondag wat minder warm waren ons gunstig gezind. En dat geldt ook voor de windrichting die gunstig stond", ging het duo verder. 

AANGEPAST ,,Er is niet op een uurtje meer of minder gekeken. Ook is de baan, nadat het wintercross seizoen was afgelopen, wat aangepast. Een bocht achterin het circuit, die wat minder gunstig was, is aangepast. Het is niet voor niets dat wereldtoppers als Jeffrey Herlings en anderen graag op Motorsportpark Gelderland Midden komen oefenen. Zij stellen eigenlijk maar een voorwaarde en dat is dat de baan niet wordt geschoven. Vreemd? Nee, gewoon logisch, want als Herlings aan de beurt is voor zijn wedstrijd is de crossbaan ook omgeploegd", aldus het duo.

DEELNEMERS Licht teleurstellend was het aantal deelnemers, want het aantal bleef net onder de zeventig. ,,Er was concurrentie van wedstrijden in de Achterhoek. De grote vakantieperiode is net begonnen. En misschien moeten de crossers even wennen dat de zomercross, die voor het laatst in augustus 2015 is gehouden, nu op zondag in plaats van zaterdag was", keek MAC Harskamp bestuurslid Ruud Kerkhof terug.

VEILIGHEID ,,Een belangrijk onderdeel van onze organisatie is dat de veiligheid van de crossers is gewaarborgd. Er wordt niet gestart voordat alle vlaggenisten op hun plek staan ", vertelde Ruud Kerkhof. Vlaggenist Jan reageerde: ,,Als al onze vrijwilligers twee crossers in de gaten houden kan er niets gebeuren." Daarmee wilde hij zeggen dat het vrijwilligerskorps op volle oorlogssterkte aanwezig was.

MANCHES Er werd in diverse al dan niet gecombineerde klassen twee manches gereden. Op basis van de uitslagen werden de klassementen later die middag opgemaakt. Wiljan van Wikselaar haalde in de eerste manche klasse MX2 Jun A een mooie tweede plaats. ,,Het was een zware manche waarin Roy Cuijpers echt te sterk was. De baan is echt super. Ik ben blij dat ik mijn vader mag helpen. Hij blijft altijd bescheiden op de achtergrond, maar stilletjes geniet mijn vader er echt van."

,,Ja, het crossen en dit mooie motorsportpark is vaak onderwerp van gesprek bij ons thuis", lacht de jonge Van Wikselaar van oor tot oor. In de tweede manche bereikte Wiljan van Wikselaar de derde plaats. In het dagklassement werd de Harskamper derde en dat leverde hem een mooie beker op.

VRIJWILLIGERS ,,Maar de complimenten van de rijders op de baan en organisatie is voor ons Van Wikselaars belangrijker. Misschien is mijn vader het gezicht, maar zonder de vele bescheiden vrijwilligers op de achtergrond zou de vijfendertigste MAC Harskamp zomercross onmogelijk zijn", eindigde Wiljan van Wikselaar.  

REGIO De Kootwijkerbroek crosser Niels Ploeg eindigde in de klasse MX1 Jun A op een knappe tweede plaats. In de met de MX40+ gecombineerde klasse werd Ploeg in de eerste manche vijfde. In de tweede manche is een vierde plaats zijn aandeel. In de klasse MX2 Junioren A & B werd Harskamper Christian Hol dankzij een vierde en vijfde plaats winnaar bij de MX2 Jun B. Edenaar Tristan Evers (foto 6 Superklasse MX1) haalde met een derde plaats ook nog net het podium.

Rond de klok van vier uur werd een prachtige crossmiddag met een feestelijke prijsuitreiking besloten. Het bleef lang gezellig in en rond de kantine.

Uitslagen Zomercross 2018:

65 KLW:

1. Mick Kennedy                      

65 GRW:

1. Hessel Weideman 

2. Thijs Niesing

MX1 JUN A:

1. Dillon Welgraaf        

2. Niels Ploeg (Kootwijkerbroek)

3. Youri van der Meij

MX2 Jun B:

1. Christian Hol (Harskamp)

2. Jarno Dol

3. Sybren Peerdeman

MX2 JUN A:

1. Roy Cuijpers

2. Hessel Danen

3. Wiljan van Wikselaar (Harskamp)          

Superklasse MX2:

1. Sander Agard-Michelsen  

2. Kevin Buitenhuis  

3. Max Schwarte

Superklasse MX1:

1. Ian van der Kolk

2. Kevin Van Dam

3. Tristan Evers (Ede)

MX1 Jun B:

1. Senna van Delden

2. Peter van Maanen

3. Henk Harn

Afbeelding
Wiljan van Wikselaar op weg naar derde plaats eindklassement zomercross 2018
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie