Ik Bennekom

15 augustus 2018 om 11:13 Lokaal/Column

Hartstikke mooi bedacht, moet ik zeggen. Vier inwoners van Bennekom bedachten de prachtige slogan 'Ik Bennekom'. Ze gaan er zelfs t-shirts mee bedrukken. Ongetwijfeld ontstond de inspiratie naar aanleiding van 'I Amsterdam' op z'n Engels, maar dan nog: je moet er maar opkomen. Het is heel direct en straalt iets uit van trots, vereenzelviging en saamhorigheid.

Misschien wordt het tijd dat ook de andere dorpen van onze gemeente zoiets verzinnen. Want vorige week zag ik in Harskamp dat de inwoners hier ook massaal op de been waren om hun dorp in de kijker te spelen en bij de provinciale omroep een gooi te doen naar 'Mooiste dorp van Gelderland'. Nu bedacht Anja van der Loo reeds een aardige kreet, die de energie in dit dorp goed omschrijft: 'Harskamp Leeft!' Misschien moeten ze dan maar een eigen snoepje op de markt zetten, met de naam Harskampermuntjes.

Bij de overige dorpen ligt het allemaal wat moeilijker. Woorden als Lunteraanrecht, Lunterfanten en Ederveentjes zweten stralen nu niet meteen iets postitiefs uit over de dorpen Lunteren en Ederveen. Het wordt al iets beter met Wekerommaarusom en nog beter met Otterlogisch. Mag u raden met welke dorpen die twee woorden te maken hebben. De Otterloop bestaat reeds, zie ik net online. Dus dat pad voor wandelaars hoef ik niet meer uit te stippelen.

En Ede? We zijn toch allemaal mEdenaren en mEdestanders van elkaar? En als u het vergeten was: deze getikte stukjes zijn natuurlijk allemaal uiterst rEdelijk.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie