Afbeelding
Porsche Motorsport

Van Lagen net buiten de top tien in Oostenrijk

13 juli 2020 om 07:44 Autosport

EDE De Edese coureur Jaap van Lagen verkocht zijn huid uitermate duur bij de tweede afspraak van de Porsche Supercup. Opnieuw op de Red Bull Ring perste de Edenaar alles uit de Porsche van Fach Auto Tech om de mislukte kwalificatie te compenseren. Jaap kwam een heel eind: na drie geslaagde inhaalmanoeuvres finishte hij als elfde.

Bij het doven van de lichten was hij goed weg vanaf de dertiende plaats. In de eerste bocht kwam Jaap evenwel in het gedrang terecht. Hij moest een positie prijsgeven en begon vanaf de veertiende plek aan een opmars. ,,Als je in het middenveld start, moet je echt alles geven om verder naar voren te komen.”

Van Lagen werd veroordeeld tot een inhaalrace over zeventien ronden, nadat ‘s ochtends de kwalificatie allerminst verliep zoals gepland. De sessie was verplaatst naar zondagochtend omdat zich zaterdagmiddag een wolkbreuk voltrok boven de Red Bull Ring. Een aantal ronden onderweg tijdens de kwalificatie zag de ervaren coureur op zijn dashboard dat iets niet klopte met de bandenspanning.

,,Racebanden geven een aantal ronden extra veel grip. Dat zijn de ronden dat je een foutloze ronde moet neerzetten om voorin te kunnen starten”, legt Jaap uit. ,,Bij mij kwam de piek veel te vroeg.” Op het moment dat de auto volledig was opgewarmd en er vrije ruimte op de baan ontstond, was het beste al van Jaap’s banden. ,,En dan sta je in dit competitieve veld niet bij de eerste acht, maar dertiende.”

Tijdens de race boekte Jaap in zijn opmars snel progressie. Onder meer teamgenoot Jordan Love werd gepasseerd, net als de Duitser Julian Hanses. Vanaf de elfde plek werd de achtervolging ingezet op Laurin Heinrich voor een plek bij de beste 10. ,,Ik reed constante rondetijden, zat er dicht achter en het was wachten op een foutje. Helaas kwam dat niet.”

Zo finishte Jaap van Lagen als elfde tijdens de tweede ronde van de Porsche Supercup. ,,De auto was prima, ik heb zelf foutloos gereden en de rondetijden waren competitief. Dus dat is allemaal positief, maar dertiende starten en elfde finishen is niet waar ik het voor doe. We kunnen en moeten veel beter als team!” Volgende week krijgen Jaap van Lagen en Fach Auto Tech weer nieuwe kansen op de Hungaroring nabij het Hongaarse Boedapest.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie