Afbeelding
Ted Walker
COLUMN

Filmmuren

11 september 2019 om 19:04 Lokaal/Column

Befaamde filmsterren, animatiefiguren en scenes die het bezoek aan de bioscoop een indrukwekkende belevenis maken. Die komen binnenkort op de betonnen muren van de parkeergarage bij Pathé (voorheen Cinemec). Hartstikke leuk! Maar…de graffiti-artiesten moeten er wel rekening mee houden dat ook kinderen met plezier uit de auto stappen. Dat ze niet het gevoel krijgen dat ze in een horrorgrot zijn beland, zeg maar.

Maar voor welke films kies je dan? The Lion King, Chocolat, Shrek, Pretty Woman, Bambi, Ice Age, Finding Nemo, Despicable Me en Notting Hill, dat zijn befaamde films waar je je niet snel een buil aan kunt vallen. Lijkt me.

En films die zeker wél buiten de boot vallen zijn thrillers als Alien, Jaws, The Silence of the Lambs, Saw, The Shining, Seven en The Exorcist. Lastiger wordt het bij kaskrakers die artistiek gezien wel degelijk hele mooie afbeeldingen op kunnen leveren. Alleen: het ligt er maar net aan welke scene of actie je kiest. Ik bedoel: kies je voor een verliefde Harry Potter of voor de wrede grimas van Voldemort? Voor Frodo, Sam en Gandalf die samen eten of een afzichtelijke Ork die net een kopje kleiner wordt gemaakt in Lord of the Rings? Andere twijfelgevallen in dat licht zijn films als Avatar, Titanic, The Shawshank Redemption, The Matrix, Pirates of the Caribbean, Batman, Star Wars en Jurassic Park. Maar goed, met het oog op de fraaie fragmenten in die spannende films gaat dat vast goed komen.

Wel jammer eigenlijk dat de bonte, artistieke filmmuren alleen in de garage zichtbaar zijn. Want ik zag dat de nieuwe gebouwen tegenover de bioscoop nu niet direct architectonische hoogstandjes zijn. Daar zit weinig jeu aan om naar te kijken. Gemiste kans! Laten we hopen dat het te bouwen hotel tussen Pathé en de Stadspoort meer allure krijgt. Desnoods met een prachtig beeld van King Kong met een blonde vrouw op het puntje van het dak…

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie