Afbeelding
Pixabay

Voorbereiding in Ede op handhaving coronapas

16 september 2021 om 19:45 Corona

EDE Zaterdag 25 september gaat de coronapas in werking. ,,Wij zullen de komende week gebruiken om ons daarop voor te bereiden. Dat doen we in overleg met de horeca en evenementorganisatoren”, aldus de woordvoerder van burgemeester René Verhulst. 

Vanaf 25 september moet een (digitale) coronapas worden getoond om cafés, restaurants of het theater binnen te gaan. Met de pas kan iemand laten zien dat hij of zij is gevaccineerd, hersteld is of een recente negatieve test heeft.

VERANTWOORDELIJKHEID In de Tweede Kamer tekent zich een meerderheid af voor vrijwaren van het tonen van de coronapas voor bezoekers van terrassen bij cafés en restaurants. De handhaving van de verplichting een coronapas te hebben is de verantwoordelijkheid van gemeente en politie. Daar heeft het Rijk extra financiële middelen voor beschikbaar gesteld. 

De politie is ook betrokken bij de voorbereiding op de invoering van de coronapas. Wel zijn er zorgen bij politiebonden over de manier waarop de handhaving kan worden geëffectueerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie