Ierse danssensatie in Cinemec

Cultuur

EDE - Ze mikken (Broadway) tapdance, jazz, streetdance, breakdance en moderne dans in één muzikale smeltkroes, de Ieren van Flames Of The Dance. Voor liefhebbers van razendsnelle benen.

De wereldbekende Ierse dansshow is zaterdag 25 september live op het podium van CineMec in Ede te zien. Voor wie graag kijkt naar professionele dansers van allerlei soorten dansstijlen is de Dance Tour 2010 een aanrader. De eerste keer dat televisiekijkend Nederland deze Ierse tapdance leerde kennen, was in 1994 tijdens het Eurosongfestival. De razendsnelle bewegingen van de benen, waarbij het lijf en de armen onbeweeglijk blijven op de traditionele Ierse muziek, maken een onuitwisbare indruk. In Ede worden verschillende dansstijlen op afwisselende manier gebracht met mooie belichting, toepasselijke muziek en humoristische acts, zodat de dansvoorstelling geen moment verveelt.

In de voorstelling treden professionele dansers op zoals Sven Göttlicher, snelste tapper aller tijden, en entertainer Bryan Berry. Deze laatste vertoont de meest adembenemende hoogstandjes. Breakdancekampioen Khaled Chaabi maakt de show compleet. Het fantastische dansrevue wordt aangevuld met ballet, tango, moderne dans en showelementen.

Het optreden van Flames Of The Dance begint om 20.00 uur.

advertentie