Op zondag liever in de kerk

Cultuur

Glimmende ontblote bovenlijven, rondslingerend textiel en gladde danspasjes. Als geloof moet worden gehecht aan de gelikte aankondigingen, wordt het zondag 7 november één groot feest in De Reehorst wanneer The Chippendales hun mannelijk gevormde torso’s showen. Vraag: zitten jonge vrouwen in Ede wel te wachten op dit stel strippende mannen?

Niet elke vrouw op hol voor Chippendales EDE - Wisselende reacties onder Edese vrouwen op de komst van de Chippendales. De één gaat liever naar de kerk. De ander: ,,Leuk om de hele avond naar een stel mooie blote mannen te kijken.”

door Marieke Siderius

Deanne van Engelenhoven en Annemarie Erkes - beiden twintig - staan niet te springen om door de heren te worden verleid. ,,Het lijkt mij eigenlijk helemaal niet zo interessant”, zegt Deanne. Haar vriendin Annemarie vult aan: ,,Ik zou er al helemaal geen kaartje voor kopen.”

Ook Katja Gitsis (18) heeft niet zoveel met de mannen. ,,Misschien dat ik er heen zou gaan als ik er toevallig langs loop en het lijkt mij echt héél leuk, maar verder niet. Daarbij, een voorstelling lang kijken naar een stel strippende mannen, dat lijkt mij ook een beetje saai worden.”

Lydia Bijl (27) vindt het niet alleen oninteressant, maar heeft ook principiële bezwaren tegen een bezoek aan The Chippendales. ,,Ik ben christelijk, en ik hou absoluut niet van dit soort voorstellingen. Daarbij vind ik het ook niet echt gepast om erheen te gaan. Op zondag zit ik liever in de kerk, dan bij een voorstelling van een stel strippende mannen.”

De strakke danspasjes, de opzwepende muziek en rondslingerend textiel ziet Jasmijn (18) juist helemaal zitten. ,,Waarom ook niet? Helaas moet ik zondag werken, maar anders was ik graag naar De Reehorst gegaan. Een vriendinnetje van mij is vorig jaar geweest toen ze in De Reehorst waren; dat was hartstikke leuk. Het zijn altijd maar vrouwen die strippen; mij lijkt het wel leuk om een avond lang naar een stel mooie blote mannen te kunnen kijken.”

Ook denkt Jasmijn dat er veel meer vrouwen in Ede zijn zijn die er wel een kaartje voor willen kopen. ,,Ede is natuurlijk best een christelijke gemeente, maar ik denk dat er genoeg jonge vrouwen zijn die op zondag niet naar de kerk gaan. Zij willen dan ook graag iets leuks doen; ik denk dat The Chippendales dan leuke entertainment is.”

Programmamanager Marjan Rogier herinnert zich de tijd dat het not done was om de Chippendales naar Ede te halen. Maar het klimaat ten opzichte van een kleine twintig jaar geleden is veranderd. ,,Dit is het derde jaar dat we de Chippendales hebben en de voorstellingen lopen altijd goed. Het is als met tv kijken; ervaar je een programma als belastend, dan kijk je toch lekker niet. Aan jou de keuze.”

Over de grote billboards die langs de Edese wegen reclame maken voor het evenement, had Rogier meer commotie verwacht. ,,Ik heb de directeur gevraagd: wat doen we daarmee. Maar hij zei: gaan met die banaan. Aan de andere kant, als je vanuit Otterlo Ede in komt rijden zie je een groot reclamebord met daarop een vrouw in pak met deels ontblote borst. En dat kan wel?”

De voorstellingen beginnen om 14.30 en 20.15 uur. Kaarten, 39,25 euro per stuk, zijn te bestellen via de kassa, per telefoon (0318-750332) of via theater@reehorst.nl.

advertentie