Van Sauers bruut en ontroerend tegelijk

Cultuur

‘Ridder’ is een dappere strijd van de eenling in een hem onbekende wereld. Een wereld die hij met open vizier en onverschrokken te lijf zal gaan. Om u en het vaderland te dienen. Druipend van de edelheid en eenzaamheid die ridders zo eigen is. Hij - Van Sauers - kan niet anders. Want hij is nou eenmaal die ridder. Een heel bescheiden ridder.

EDE - Eric van Sauers’ voorstelling ‘Ridder’ gaat zaterdag 18 december op herhaling in theater De Reehorst. Niet voor niks: ‘Ridder’ is genomineerd voor de onderscheiding Poelifinario 2010, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het jaar.

Van Sauers zal uw huidige kijk op het leven doorklieven en u meenemen in een wereld die zowel bruut als ontroerend kan zijn. Vaker bruut. Zullen de vrouwen van hem houden, zullen de mannen hem bewonderen? Waarschijnlijk wel, maar zeker is het niet. Want de ridder heeft geen andere keuze dan zijn eigen weg te gaan.

Eric van Sauers (Utrecht, 1964) is een Nederlandse cabaretier, stand-up comedian en acteur. Lange tijd wist hij niet precies wat hij wilde, totdat hij zijn eerste optreden gaf voor ,,twaalf Groningers in een tent”, omdat het buiten regende. Dat was voor hem reden om verder te gaan met cabaret. Sindsdien is de Utrechter heel wat theatertours verder en een bekendheid in cabaretminnend Nederland.

Nadat hij de toneelschool afrondde, sloot hij zich aan bij het gezelschap Comedytrain. Van Sauers lanceerde zichzelf - en op aanraden van collega Hans Teeuwen - in 1997 vanuit het stand-up comedy gezelschap ‘De Comedytrain’ rechtstreeks het Camarettenfestival in. Die wedstrijd zette hij glansrijk op zijn naam. Een jaar later ging zijn eerste soloprogramma in première. Hij speelde verder in diverse films en televisieseries, veelal in samenwerking met wijlen Theo van Gogh. Samen met Koos Terpstra is hij momenteel eindredacteur van het televisieprogramma ‘Dit was het nieuws’.

Eric van Sauers slaagt er altijd weer in om de lachers op zijn hand te krijgen, door de mens een spiegel van zichzelf voor te houden. Van Sauers’ jongere zus Mariëlle is actrice en schrijfster.

‘Ridder’ begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt 19,25 euro per persoon, inclusief drankje in de pauze en garderobe. Reserveren van kaarten via 0318-750332 of online op www.reehorst.nl.

advertentie