Dorrestijn en Fixkes bij ‘zwoele zomeravond’

13 juli 2011 om 00:00 Cultuur

OTTERLO - De aftrap van de ‘Zwoele zomeravonden’ is zaterdag 16 juli vanaf 15.00 uur. Dan is onder andere cabaretier en schrijver Hans Dorrestijn te gast. In het auditorium geeft hij op geheel eigen wijze een lezing uit Dorrestijns Vogelgids en Natuurgids.

Ook bijzonder is dan de aanwezigheid van de Zwitserse performer Georg Traber, met een fragiele ode aan een beeldbepalend kunstwerk: de Needletower van Kenneth Snelson. De Zwoele Zomer van het Kröller-Müller Museum staat dit jaar helemaal in het teken van 50 jaar beeldentuin.

Op 3 juni 1961 opende het museum zijn wereldberoemde beeldentuin, met kunstwerken van onder andere Auguste Rodin en Henry Moore. Dit jaar wordt de vijftigste verjaardag gevierd. Muzikale gasten zijn Esther Groenenberg en singer-songwriter Signe Tollefsen, met een akoestisch optreden op een intieme locatie in het beeldenbos. Op het centrale veld fietst het brutale aapje Mono the Monkey (Electric Circus) en kan een ritje worden gemaakt met Delinus 3, het busje dat rijdt volgens het motto ‘There’s always room for one more’.

Theatergroep Dis zorgt met de humoristische voorstelling SRV voor wonderlijk locatietheater en Willum Geerts presenteert een verrassende performance. In het informatiecentrum speelt Tamtam Objektentheater de voorstelling ‘Objectomania’, met een verrassende bijrol voor enkele beroemde kunstwerken. Uit België komen tot slot Ruth Bequarts en Kyoko Scholiers, met hun interactieve installatie Brief… De band Fixkes, met vrolijke, zomerse nummers, vormt een ideale bekroning van deze feestelijke avond.

De tentoonstellingen in de museumzalen, waaronder Hortus/Corpus - Jan Fabre, blijven tot 20.00 uur geopend. De Zwoele Zomeravonden zijn gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: 16 euro voor volwassenen, 8 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis). Na 18.00 uur krijgt u 50% korting.

Foto:

De band Fixkes.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie