Kinderkoor Jedaja

10 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - De kaartverkoop voor de openingsavond van de Heideweek is begonnen. Het gaat om een swingende avond in het openluchttheater van Ede op vrijdagavond 19 augustus. Dan treden daar op: Xander de Buisonjé, Lisa loïs, Leonie Meijer (The Voice of Holland) en Johan, met een afwisselend muzikaal programma voor jong en oud. ,,Wees er snel bij, want op is op!’’, zegt de organisator. De kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij: Praxis aan de Lorentzstraat 1 in Ede, Primera aan de Parkweg in Ede, VVV-kantoor in Ede-Centrum, Albert Hein aan het Rozenplein in Ede.

EDE - Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) brengt vrijdag 8 augustus een populair opera - operette en musicalconcert op de markt te Ede.

Bezoekers wordt aangeraden een stoel mee te nemen om te luisteren naar: het Slavenkoor uit Nabucco van G. Verdi, Barcarole uit Les Contes d’Hoffmann van J. Offenbach, de Habanera uit Carmen van G. Bizet, It ain’t necessarily so uit Porgy and Bess van G. Gershwin, We sing of love uit Kiss me Kate van C. Porter en een selectie uit die Fledermaus van Johann Strauss.

Er is solistische medewerking van eigen solisten, de dirigent is Hans Lamers en de muzikale begeleiding in handen van Chris Kok. Het concert is van 20.00 tot 21.00 uur. Het in Nederland bekende gezelschap brengt al een aantal jaren operaproducties en galaconcerten in geheel Nederland. Bij dit gezelschap zingen diverse leden die woonachtig zijn in Ede en omgeving.

Voor meer informatie: secretariaat van het GOOG: Notaris van Puttenstraat 43, Ede. Tel. 0318-575729.

EDE - Kinderkoor Jedaja begint dinsdag 16 augustus weer met zingen. ,,Lijkt het je ook leuk om goed te leren zingen? Grijp dan nu je kans: bij kinderkoor Jedaja hebben we namelijk weer ruimte voor nieuwe kinderen’’, zegt de dirigent.

Jedaja is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar. De kinderen uit groep 3, 4 en 5 repeteren van 16.00-16.45 uur en de kinderen vanaf groep 6 van 16.45-17.30 uur.

,,Jedaja is niet zomaar een kinderkoor, het is een christelijk kinderkoor. Jedaja betekent ‘de Here loven’ en dat is ook het belangrijkste wat we elke week doen. Het repertoire bestaat uit liedjes die gaan over alledaagse dingen, zoals liefde, vriendschap, de Bijbel, God en over elkaar. Naast zingen is er ook aandacht voor andere dingen, zoals ‘hoe moet ik op het podium staan?’ en ‘hoe kan ik ervoor zorgen dat de mensen mij kunnen verstaan?’ Ook besteden we aandacht aan mimiek en beweging. Jedaja geeft ook concerten. Liefhebbers kunnen op dinsdag komen naar Het Streek aan de Oranjelaan 7 om te kijken, luisteren en/of mee te doen.

Meer info: zie www.kinderkoorjedaja.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie