Red Hot Chili Peppers live op doek in CineMec

10 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - De populaire Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers speelt dinsdag 30 augustus in Keulen. De twee uur durende show is live via satelliet in High Definition te zien in CineMec Ede. Na vijf jaar komt de band met het nieuwe album: ‘I’m With You’. Het viertal brengt tijdens de concertregistratie de nummers integraal ten gehore, aangevuld met de grootste hits.

Speciaal voor deze live-registratie tovert CineMec het ExpoTheater om tot concertzaal. In de ‘CineMec Music Hall’ gaan voor het eerst de stoelen omhoog en ontstaat er een vlakke vloer met vrije rock-, staan- en zitplaatsen. CineMec is de enige bioscoop waar dat mogelijk is en is daarom uitermate geschikt voor concertvoorstellingen als deze. Het optreden dat op 16 oktober in Ahoy gepland staat was binnen 5 minuten uitverkocht.

Het nieuwe album ‘I’m With You’ verschijnt op 26 augustus. De cd is geproduceerd door Rick Rubin, bekend van het hitalbum ‘Blood Sugar Sex Magik’ uit 1991. Het is de eerste plaat sinds gitarist John Frusciante in 2009 voor de tweede keer de band verliet. De eerste single ‘The Adventures of Rain Dance Maggie’ is inmiddels uit. Deze live concertregistraties worden gepresenteerd door BY Experience.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie