Aart Bergwerff bespeelt orgel Oude Kerk Ede

17 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - Aart Bergwerff, organist van de Lutherse kerk te Den Haag, verzorgt woensdag 24 augustus het achtste concert in de zomerserie orgelconcerten op het orgel van de Oude Kerk in Ede.

Bergwerff studeerde aanvankelijk orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij oriënteerde zich verder in het buitenland, in Noord-Duitsland, Italië en Parijs en studeerde onder meer bij Harald Vogel en bij Marie-Claire Alain. Hij besloot zijn studie bij Alain in Parijs met het behalen van de Prix de Virtuosité. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij improvisatie bij Bert Matter en behaalde hij de Aantekening Improvisatie.

Op het programma staat werk van Hendrik Andriessen (Toccata); Johann Sebastian Bach (Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’ en Toccata en fuga in d); Jehan Alain (Le jardin suspendu); Simeon ten Holt (Thema uit ‘Canto Ostinato’) en Maurice Duruflé (Prélude et fugue sur le nom d’ Alain).

De aanvang van het concert is 20.15 uur. Toegangskaarten: 7 euro; voor gezinnen is er reductie. Vooraf om 19.00 uur is er een beiaardconcert vanuit de Oudekerkstoren door Henk G. van Putten uit Middelburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie