Valley Voices

24 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

OTTERLO - In het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo vindt donderdag om 16.00 uur de feestelijke start van de Tegelroute Lunteren 2011 plaats. In het museum zijn nu de nieuwe tegeltableaus van alle kunstenaars samengebracht in een kortlopende expositie. Deze expositie is te zien tot en met 24 september. Dat is de slotdag van de viering van het vijftigjarig bestaan van het Nederlands Tegelmuseum. Daarna worden alle tableaus bevestigd op de gevels van diverse panden in Lunteren.

Enige jaren geleden ontstond het idee om een zogenaamd ‘buitenmuseum’ te openen van het Nederlands Tegelmuseum. De bedoeling was om van Ede op die manier een echte?tegelstad te maken. In de zomer van 2008 werden de eerste tegeltableaus van Marieke Bouman, kunstenares en keramiste in Lunteren, in opdracht van het Nederlands Tegelmuseum geplaatst in de Brouwerstraat in hartje Ede. Daarna stokte de voortgang.

Bouman nam in 2010 het initiatief om met een groep kunstenaars een tegelroute voor Lunteren te ontwikkelen. Haar initiatief werd opnieuw gesteund door het Nederlands Tegelmuseum. Het resultaat van deze inspanning is sindsdien daar in de dorpskern te zien. Die 15 tegeltableaus hebben allemaal een link met Lunteren en/of met het pand waarop de tableaus werden bevestigd.

EDE - Valley Voices Vocal Group houdt op maandag 29 augustus een meezingavond. Vrijblijvend, gezellig, muzikaal en kosteloos. Iedereen die wel eens wil ervaren hoe het is om in een koor te zingen, is welkom. Vrouwen die op deze avond de smaak van het zingen te pakken krijgen, kunnen vervolgens deelnemen aan Learn2Sing: een introductiecursus waarin je in vier avonden de basisbeginselen van goed zingen leert. Learn2Sing start maandag 19 september.

Tijdens de meezingavond staat plezier in zingen voorop. Na de opwarm- en inzingoefeningen studeren koorleden en gasten samen, vierstemmig, een song in. Welke dat is, blijft nog even geheim. Het wordt in elk geval een nummer dat representatief is voor het repertoire van Valley Voices: vlot, melodieus en goed in het gehoor liggend. Kennis van het notenschrift is geen voorwaarde om mee te kunnen doen. Wel moeten deelnemers toonvast zijn: een melodie kunnen zingen en vasthouden. Elke stem is welkom.

De meezingavond en de cursus Learn2Sing vinden plaats in de vaste repetitielocatie van Valley Voices: in het gebouw van Welstede (voormalig SOMA-gebouw) aan de Kerkweg 61 in Ede. Aanvang is 19.45 uur. De meezingavond is gratis. De kosten voor de cursus Learn2Sing bedragen 25 euro. Graag aanmelden via info@valleyvoices.nl (meezingavond) en zwaluwnest@hotmail.com (Learn2Sing). Voor meer informatie: www.valleyvoices.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie