Goud voor ‘Shanty Zangers Ede’

24 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - Voor de Shanty Zangers geen paars van de Heideweek zaterdag, maar het goud tijdens het Jutters Vistival in Den Helder.

Tien shantykoren hadden zich aangemeld om aan het evenement in De Marinestad deel te nemen en te strijden voor de shantyroem. De oude Rijkswerf, Willemsoord, omgeven en doorsneden door water is het toepasselijke decor voor dit muzikale treffen.

Elk koor kon tijdens twee optredens van 45 minuten het publiek en de professionele jury laten horen, zien en genieten van hun muzikale capaciteiten. Tussen de optredens werden ervaringen uitgewisseld en kennismakingen verstevigd door de leden van de diverse koren.

Nadat alle koren van zich hadden laten horen, werd het tijd de jury aan het woord te laten. Na een korte inleiding noemde de voorzitter van de jury drie koren die zich hebben onderscheiden in willekeurige volgorde: Het Doekegat Piratenkoor uit Uithuizermeeden, De Zâalnêelden uit Egmond aan Zee en Shanty Zangers Ede.

De wisselprijs werd onder luid gejuich in ontvangst genomen en de verplichting om deze prijs in 2012 te komen verdedigen in Den Helder werd met graagte aanvaard.

De leden en dirigent Piet van den Brink hebben nog vele handen moeten schudden en de felicitaties in ontvangst moeten nemen. Het is met name de verdienste van Piet van den Brink onder wiens leiding wekelijks wordt gerepeteerd, dat

deze mijlpaal bereikt werd.

Na een massale samenzang van alle koren en het aanwezige publiek was er een gezamenlijke maaltijd, waarna de diverse koren zich op de thuisreis begaven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie