Foto’s dieren

31 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

LUNTEREN - Kunstenares Joke van Dasselaar uit Ede exposeert vanaf maandag 5 september met haar schilderijen in de bibliotheek van Cultura in Lunteren aan de Julianastraat 1.

,,Het is de eerste keer dat ik mijn schilderijen exposeer. Ik schilder al zo’n vijfentwintig jaar. Voorheen met name aquarellen, maar de laatste tien jaar ben ik vooral bezig met het maken van olieverfschilderijen. Mijn werk kenmerkt zich doordat het heel erg realistisch is’’, aldus Van Dasselaar.

Op de expositie zijn alleen olieverfschilderijen te zien. ,,Ik houd ervan om dieren te schilderen. Tijdens de expositie zien bezoekers onder meer kikkers, een aap, ijsvogels en andere vogelsoorten.’’

De expositie duurt tot en met vrijdag 14 oktober. De schilderijen zijn te bezichtigen op maandag en vrijdag (14.00 tot 20.00 uur) en op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over de schilderijen of de expositie, bel met Joke van Dasselaar op telefoonnummer 0318-625795. E-mailen kan ook op jokevandasselaar@gmail.com.

EDE - In de parterre van Het Maanderzand aan de Louise Henriëttelaan 17 in Ede is tot en met dinsdag 25 oktober een fototentoonstelling ‘Dierentuinfotografie’ te zien.

De foto’s zijn gemaakt door de toen nog onbekende fotografen George Farber uit Veenendaal en Gerrit van Kralingen uit Bennekom. Het uitgangspunt was een cursus dierentuinfotografie gegeven door Ouwehands Dierenpark in Rhenen in 1991.

Het initiatief ging uit van een van de directeuren, de bioloog Frans Engelsma, die zelf ook een enthousiast dieren fotograaf is. De opnamen zijn gemaakt in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Burgers Zoo in Arnhem, Dieren Park Amersfoort en Dierenpark Emmen.

De foto’s zijn in 1991 t/m 1994 gemaakt als diapositief, daar in het toen nog analoge tijdperk digitale bewerking niet mogelijk was. George Farber gebruikte tussennegatieven van 6 x 9 cm.

De meeste foto’s zijn zo genomen dat je niet kunt zien dat ze in een dierentuin gemaakt zijn. Door het gebruik van telelenzen kunnen dieren van heel dichtbij gefotografeerd worden.

Het Maanderzand is voor bezoekers van deze tentoonstelling open van 08.30 - 20.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie