Ontrafeling ‘Mysterie van de liefde’

Cultuur

BENNEKOM - Geert Kimpen is dinsdag 13 september op uitnodiging van Boekhandel Novita en Cultura te gast voor een lezing over ‘Het mysterie van de liefde’ in Bennekom.

Kimpen verruilde van de ene op de andere dag zijn hectische bestaan als theatermaker in voor de rust van de schrijftafel. Hij zegde al zijn theateropdrachten af om zich voltijds te wijden aan zijn ultieme zoektocht naar God. Met zijn vrouw en anderhalf jarig dochtertje reisde hij door Europa, Israël, Egypte, Turkije en Amerika en vond uiteindelijk God aan de ontbijttafel.

Dit resulteerde in het op ware feiten gebaseerde inspirerende levensverhaal van Chaim Vital: De Kabbalist. Van dit boek zijn inmiddels al 14 drukken verschenen en het werd aan 13 landen verkocht. Over het boek gaf hij meer dan 100 lezingen voor volle zalen en een enthousiast gehoor. In september 2008 verscheen zijn tweede roman De Geheime Newton.

In mei 2011 verscheen de roman Rachel of het mysterie van de liefde, een Praags liefdesverhaal, gebaseerd op oude Joodse legenden. Verhalen vol diepe inzichten over het leven en de liefde, die zonder uitzondering gaan over wat de mensen ten diepste drijft en waarin zij geloven. Rachel of het mysterie van de liefde is het verhaal van een dochter die haar vader moet verraden omdat hij te veel van haar houdt. Om zichzelf te vinden ontvlucht ze het ouderlijk huis en wordt ze in de armen gedreven van een man met duivelse bedoelingen. Een helse priester die uit is op haar ziel en er alles voor over heeft om haar Joodse natuur te vernietigen. Alleen de overweldigende kracht van de liefde kan haar redden, maar misschien is het al te laat?

Naar aanleiding van zijn derde roman ‘Rachel, of het mysterie van de liefde’ trekt Geert Kimpen het land in met een nieuwe lezing. Een inspirerende lezing waarin hij zoals bij zijn vorige twee boeken, ingaat op de achtergronden van zijn boek. In dit geval: de liefde. Met verve, humor, persoonlijke verhalen en tal van inzichten over de liefde, neemt hij zijn toehoorders op sleeptouw.

Is een mens in staat zijn zielsverwant te herkennen? Of is iedere liefde een zinsbegoocheling, een verzengend vuur gedoemd vroeg of laat uit te doven? Is er werkelijk voor ieder mens een andere helft? Is een mens die denkt uit ontelbare zijn zielsverwant te herkennen gezegend, of een dwaas? Is liefde eeuwig? Hoe kan het dat liefde door de ene onbeantwoord blijft terwijl de andere ervan overtuigd is dat het eeuwige liefde is?

De lezing vindt plaats in Groepsrestaurant A en A aan de Veenderweg 3 in Bennekom. Kaarten voor de lezing zijn à € 7,50 te koop bij Boekhandel Novita, tel. 0318-414326 en Bibliotheek Bennekom.

Foto:

Geert Krimpen. Is een mens in staat zijn zielsverwant te herkennen?

advertentie