‘Lessons and carols’

21 december 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - Een kleine selectie uit de expositie ‘Zee’, die eerder in Bibliotheek Cultura aan de Molenstraat te zien was, is nu te zien in Bibliotheek Cultura Stadspoort. De expo loopt van 7 december tot en met 31 januari 2012 en is te bezichtigen tijdens de openingstijden: maandag: 14.00-20.00, woensdag:14.00-17.30, en vrijdag: 14.00-20.00 . Tegelijkertijd is er in de centrale Bibliotheek t/m eind januari nog ‘De Provence expositie; te zien.

EDE - ‘Kerakarin’ exposeert tot maandag 30 januari met haar kunstwerken van keramiek in cultuurcentrum Cultura. ‘Kerakarin’ is de keramistennaam van Karin van der Pas die sinds 2008 keramist is. ,,Karin heeft veel gereisd en is altijd geïnspireerd geweest door de natuur in die verre landen. Altijd was er het gevoel om met boeiende verschijnselen in de natuur iets te doen. Vooral de natuurlijke stroomlijnen boeiden, woest stromende rivieren in Azië, borrelende en kolkende lava in Afrikaanse vulkanen, maar ook de prachtige veelkleurige lijnen en aardlagen die te zien zijn op berghellingen en woestijnen, steppes en stranden”, aldus Cultura.

,,Elk stuk is uniek. Zelfs de achterkant is bij de meeste producten niet hetzelfde als de voorkant. Bovendien is een zo hoog gebakken product eeuwig, het vergaat niet. Alsof het tien-miljoen jaar in de grond gezeten heeft, zo hard en versteend als edelsteen.”

Meer informatie op http://kerakarin.markita.nl.

EDE - Op kerstavond 24 december wordt om 20.00 uur in de Lutherse kerk aan de Beukenlaan een ‘Festival of Lessons and Carols’ gehouden.

Vocale medewerking ver- lenen Annemarie van der Meij (sopraan) en de Lutherse Cantorij; de instrumentalisten zijn Wim van Schaik (trompet), en Maarten Havinga en Erik van der Heijden (orgel). Het geheel staat onder leiding van dirigent Dick Troost.

Deze kerstviering met koor- en samenzang, instrumentale muziek en declamatie, is in de Lutherse Kerk de laatste twintig jaar een bekende traditie geworden.

De structuur, met veel aandacht voor volkszang, is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk die dit ‘feest van schriftlezingen en kerstliederen’ ruim honderd jaar geleden introduceerde.

Het programma vermeldt kerstliederen en kerstmuziek van verschillende oorsprong en stijl van onder anderen Charles Wood, John Jordan, Graham J. Ellis en Piet Post.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie