Pianist

21 december 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - De Amerikaanse gospel- jazz- en soulzangeres Oleta Adams geeft donderdag 22 december om 20.30 uur in het CineMec ExpoTheater een groots live jazz kerstconcert.

Bijgestaan door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, prijswinnend saxofonist Ferdinand Povel en veelbelovend zanger en pianist Ruben Hein, geeft zij een show vol swingende kerstliedjes en pakkende ‘jazz standards’: een avond met jazz van wereldklasse voor een breed publiek.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) onder leiding van Henk Meutgeert is een bigband samengesteld uit de beste en meest getalenteerde jazzmusici van Nederland. Het JOC is de afgelopen jaren ook internationaal zeer succesvol. De komende maanden geven zij live in CineMec een aantal concerten met grote artiesten als Oleta Adams, Gino Vannelli en Madeline Bell.

De Amerikaanse Oleta Adams, bekend van haar superhit Get Here, is van origine een soul- en gospelzangeres. Als dochter van een predikant is ze opgegroeid met gospelmuziek en dit muziekgenre heeft ze zich volledig eigen gemaakt.

Oleta begon haar zangcarrière begin jaren ‘80 met twee zelf gefinancierde albums. In 1985 is ze ontdekt door de band Tears for Fears tijdens een optreden in een bar in Kansas. Zij nodigden haar uit als derde bandlid. In 1989 verscheen het album The Seeds of Love. Met name de single Woman in chains, met Phil Collins op de drums, werd een hit. In 1990 begon Oleta aan haar solocarrière. Haar debuutalbum Circle of One werd zeer goed ontvangen. Met haar album Moving On (1995) is Oleta meer de richting van rhythm-and-blues opgegaan. Met haar favoriete Jazz Orchestra verkent ze nu het American Songbook.

Ferdinand Povel is een Nederlandse jazz-saxofonist en een grote naam in de jazzwereld. In zijn glansrijke carrière werkte hij al samen met Ella Fitzgerald en Joe Henderson. In 2011 won hij de VPRO/Boy Edgar Prijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een musicus, die zich reeds geruime tijd onderscheidt door opmerkelijke verdienste voor de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek. Ruben Hein is een Nederlandse zanger en pianist en heeft opgetreden met grote namen als Ernst Glerum, Pete Philly & Perquisite, Hans Teeuwen, en Benjamin Herman. Dit jaar werd hij genomineerd voor twee 3FM Awards, in de categorieën Beste zanger en Beste Nieuwkomer.

Ruben Hein is een Nederlandse zanger en pianist. Ondanks zijn jonge carrière heeft hij opgetreden met grote namen als Ernst Glerum, Pete Philly & Perquisite, Hans Teeuwen, en Benjamin Herman. Hij heeft een jazzopleiding gevolgd aan het Conservatorium in Amsterdam, maar mengt diverse muziekstijlen met elkaar.

Aangemoedigd door een goede vriend deed hij mee aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, waar hij tweede werd. Dit jaar werd hij genomineerd voor twee 3FM Awards, in de categorieën Beste zanger en Beste Nieuwkomer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie