Docenten spelen in Cultura

18 april 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Tweemaal per jaar, zeven jaar lang, liepen zij zich het vuur uit de sloffen om telkens weer een succesvolle Weekendexpositie van het Kunstgebeuren neer te zetten. Wim Hoogenboom en Guus Vlaskamp waren in 2004 net met pensioen en richtten de Stichting het Kunstgebeuren op. Nu, vijftien exposities later, vinden het mooi geweest. De laatste expositie belooft net zo gevarieerd en interessant te worden als de vele trouwe bezoekers gewend zijn. Uit de regio komt de Otterlose Katie Klopper met haar schilderijen en keramiek. Er zijn bronzen beelden van Harrie Willems, surrealistische schilderijen van Guus Haenen, grafiek van Josée Wuyts en Frans de Groot. Maar ook exposeren Justa en Erik Baumann hun glaskunst in de open lucht van de patio’s van het Permargebouw. Martha Veldthuis komt uit Drenthe met keramische beelden en zilveren miniaturen, en richt daarmee een grote hal in.

In het extra programma is er onder meer een doorlopende video van de Peruaanse kunstenaar Marco Pando Quevedo en er is een fotoshow over zeven jaar Kunstgebeuren. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. De expositie is op zaterdag 21 april van 13.30 tot 17.00 uur. Zondag 22 april is de expo open van 11.00 tot 17.00 uur in het gebouw van Permar aan het Horaplantsoen 2 in Ede.

EDE - De pianodocenten van Cultura laten vrijdag 27 april in de serie ‘Kruipend bloed’ horen dat behalve het lesgeven ook het pianospelen in hun hart en nieren zit.

De piano staat bekend als solo-instrument maar biedt ook ongelooflijk veel mogelijkheden om samen te spelen. Pianisten spelen in orkesten, ensembles, bands, als begeleiders van koren en solisten, in de klassieke muziek, de jazz, de pop, overal kom je ze tegen.

Het programma van deze avond biedt een keuze uit het repertoire voor piano’s bespeeld door meer dan twee handen. Een keur aan muziek, van de verstild ontroerende Bach tot de uitdagende Poulenc, van de verfijning bij Mozart en de elegantie van Chopin tot de vernuftige opgewektheid bij Ligeti en de geurige verbeeldingswereld van Fauré.

Onder al deze verrassingen ook muziek van een Nederlands componist Carolus Antonius Fodor (1768) die er naast zijn muziekpraktijk een kolenhandel op na hield. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in Cultura, telefoon 0318-672800 en via de website www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie