Van Loon en Kroes krijgen dvd ‘Dolfje Weerwolfje’

18 april 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Schrijver Paul van Loon en acteur Ole Kroes ontvangen woensdag 25 april de eerste exemplaren van de dvd van de film Dolfje Weerwolfje. Deze zullen worden uitgereikt in Cinemec aan de Laan de Verenigde Naties in Ede.

De boeken van Paul van Loon en dan met name die over Dolfje Weerwolfje zijn razend populair. Een verfilming kon dan ook niet uitblijven. De familiefilm, gebaseerd op het eerste boek uit de Dolfje Weerwolfje-boekenreeks, trok meer dan 300.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen en werd dus beloond met een Gouden Film. Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan holt hij door het park en de tuinen van de buren. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie.

Hij is een weerwolf. De succesvolle film is vanaf woensdag 9 mei verkrijgbaar in de winkel.

De uitreiking van de eerste exemplaren vindt plaats aansluitend aan een speciale voorstelling waar de winnaars en hun klasgenoten van de wedstrijd ‘Wie schrijft het mooiste Dolfje Weerwolfje-verhaal’ ook voor zijn uitgenodigd. Vanaf 16.30 uur is er voor kinderen de mogelijkheid om vragen te stellen aan zowel Paul van Loon als Ole Kroes. Daarna signeren zij ongeveer een half uur boeken en dvd’s van Dolfje Weerwolfje.

Meer informatie over de film op www.dolfjeweerwolfjedefilm.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie