Coldplay muziek in Bennekomse kerk

5 september 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Café Railroad in Ede start met een nieuwe activiteit. Met ingang van donderdag 6 september verzorgt het café aan het Museumplein iedere eerste en derde donderdag van de maand de Amstel Pub Quiz.

,,De quiz is zeer divers. Zo passeren vragen over films, sport en muziek de revue, eventueel begeleid door fotomateriaal en geluidsmomenten. Teams bestaan uiterlijk uit vijf personen, maar er kan ook individueel worden ingeschreven. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro per persoon, inclusief een drankje”, aldus de organisatie. Meer Informatie en aanmelden via telefoonnummer 06-23369559.

BENNEKOM - De muziek van de Britse formatie Coldplay, die wereldwijd succes boeken sinds eind jaren ‘90, zal zondagavond 9 september live worden gespeeld in de Brinkstraatkerk (Bennekom) door de Coldplay Tribute Band ‘Kaltspiel’ uit Limburg.

De live muziek maakt onderdeel uit van een jongeren concert-kerkdienst, wat tevens de afsluiting is van het Startweekend, waarmee de PKN Nederland-kerken het kerkelijk jaar inluiden.

Volgens Paulina Lutgendorff, die in de organisatie zit van de jongeren concert-kerkdienst, is het een unieke kerkdienst met muziek die een brede doelgroep aanspreekt. ‘’Wij vinden dat de muziek en teksten van Coldplay prima passen bij een kerkdienst. Tijdens de dienst zullen de hits van de band voorbij komen waarop dominee Jan Minnema inspeelt’’.

Met de jongeren concert-kerkdienst hoopt de organisatie niet alleen het vaste kerkpubliek aan te spreken. ,,’Iedereen is welkom en voor de entree hoeft uiteraard niet te worden betaald. De muziek spreekt een brede doelgroep aan, iedereen is tijdens een jongerendienst als deze welkom, van jong tot oud’’, aldus Lutgendorff.

De concert-kerkdienst begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.

u Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/pknstartweekendbennekom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie