12 september 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Het nieuwe theaterseizoen van Cultura start vrijdag 28 september met een theaterconcert van Vonder &Bloom en een heerlijk diner van Grandcafé De Verleiding. De theaterzaal is omgetoverd tot een restaurant. Tafels zijn feestelijk gedekt, kaarslicht brandt, het driegangenmenu wordt geserveerd, en tussen de gangen door geniet het publiek van het intieme concert van Vonder &Bloom.

Nina en Caroline ontmoetten elkaar in een tram op weg naar een talentenjacht. Als Vonder&Bloomtoerdenze daarna door heel Nederland met in een huiskamer-tour, een beachtour en een internationale ‘Around the world in 80 Days Tour’ op luchthaven Schiphol.

Het debuutalbum Simple Peace of Mind, vol ingetogen pure liedjes, ligt verspreid over de hele wereld. Bekendheid kregen Nina en Caroline doordat hun nummer “Do MuchBetter” wordt gebruikt voor de TV reclame van Rivella met Chantal Janzen.Vonder &Bloom spelen tijdens hun “Tiny Little Theatre Tour” voor uitverkochte zalen. Nu is hun tweede album in de maak en zullen ze ook nieuw repertoire ten gehore brengen.Dus ontdek wat Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk aan elkaars muziek toevoegen: magie. Recht uit het hart en er ook recht weer in.

Kaarten reserveren kan via de receptie van Cultura, tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl. Kaarten inclusief diner kosten 55 euro. Het diner start om 18.00 uur. Er is plaats voor een beperkt aantal gasten, dus reserveer snel, want vol is vol.

Blazersensemble

Zaterdag 29 september is er voor de meer klassiek georiënteerde gasten het eerste concert in de serie Proefkamermuziek. Het Nederlands Blazers Ensemble opent de serie met de Vijfde en Zevende symfonie van Beethoven, met na afloop een heerlijke wijnproeverij en een afterconcert.Onbekend maakt onbemind; zo ook de blazersbewerking van Beethovens Zevende Symfonie. Het blijft een mysterie van welke hand deze bewerking komt.

En dan de Vijfde Symfonie van Beethoven, is één van de populairste en bekendste composities uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Het NBE doet er nog een schepje bovenop met een geheel nieuwe bewerking van de Vijfde van Beethoven. Het Nederlands Blazers Ensemble speelt muziek van alle soorten, maten en tijden die de zinnen en verbeelding prikkelt, op een manier waar de energie en het speelplezier vanaf spatten. Naast optredens in Nederland staan tijdens internationale tournees op het programma.

Naast het NBE speelt het CombattimentoConsort Amsterdam, Attema Haring Extended, Amsterdam Sinfonietta en het Hexagon Ensemble in de serie proefkamermuziek in Cultura. Kaarten kosten 24 euro, bezoekers met een CJP- of CKV-pas betalen 19,50 euro. Meldt u zich aan voor vier concerten, dan ontvangt u twintig procent korting per kaartje. Het concert wordt voorafgegaan door een inleiding.

Foto:

Nina en Caroline openen het nieuwe theaterseizoen van Cultura.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie