Cultuur

EDE - De Kinderboekenweek staat weer voor de deur. Van woensdag 3 tot en met 14 oktober is het daarom feest in de bibliotheken van Cultura.

Kinderen die het leuk vinden om te schilderen, tekenen of te boetseren kunnen op woensdag 3 of 10 oktober deelnemen aan de workshop ‘Hallo Wereld’. In de verschillende vestigingen maken kinderen, onder leiding van de kunstenaars Ine Boeijen of Wim den Hertog, een kunstwerk. Kijk op www.cultura-ede.nl voor de tijden en locaties.

In de bibliobus is er voor alle leners een ‘wereld-traktatie’. In alle andere vestigingen kunnen bezoekers zelf aan de slag. Lekkere hapjes maken en opeten kan natuurlijk. Bijvoorbeeld Chinese mandarijntjes, Hawaï-spiesjes of Mexicaanse wraps.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen elke dag van de Kinderboekenweek in alle bibliotheekvestigingen meedoen aan een landenquiz. Met grappige en verrassende weetjes over acht heel verschillende landen. Jongere kinderen kunnen een mooie kleurplaat meenemen.

Alle bibliotheken van Cultura delen leuke en leerzame kraskaarten uit. Ga dus boeken lenen en kijk of je een prijs hebt gewonnen.

Als je jeugdlid van de bibliotheek bent en je vriend(in) ook lid laat worden, krijg je een leuk cadeautje. Je vriend of vriendin maakt kans op twee kaartjes voor een theatervoorstelling.

Mariska Petrovic en William Smulders, twee bruisende artiesten, begeleid door gitaar en mandoline, brengen bekende gedichten zingend en spelend tot leven. Bij deze muziekvoorstelling ‘Uit je hoofd’ op woensdag 3 oktober in Cultura kun je niet meer op je stoel blijven zitten en zing je uit volle borst mee!

Wat speelt zich allemaal af in het hoofd van het kind? Alle mogelijke gedachten liggen ten grondslag aan deze voorstelling die voor het voetlicht wordt gebracht voor kinderen vanaf 8 jaar. Ontroerende, herkenbare en humorvolle teksten van bekende schrijvers (Annie M.G. Schmidt, Remco Campert, Theo Olthuis, vertalingen van Jan Rot) maar ook van onbekende schrijvers, zowel op bestaande als op nieuw geschreven muziek.

De verschillende componenten rijgen Mariska en William aaneen tot een ontroerend en associatief moment in Rock ‘n Roll sferen. Mariska weet kinderen te stimuleren ongedwongen zichzelf te zijn en William wisselt Swing en Rock’nRoll net zo makkelijk af met een tintje Spaans gitaarwerk. Een muzikaal feest van herkenning van begin tot. Een heerlijke voorstelling die ook volwassenen ontroert!

Kinderen en volwassen die lid zijn van de bibliotheek kunnen voor 5,00 euro (voordeel met je biebpas) bij de swingende voorstelling zijn. Aanvang voorstelling is 15.00 uur. Voorafgaand of na afloop van de voorstellingen kunnen in de bibliotheek nog wereldhapjes worden gemaakt.

Kaarten voor de voorstelling kunnen worden gereserveerd op www.cultura-ede.nl of bij de receptie van Cultura 0318-672800.

advertentie