3 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Muzikant Eefje de Visser stond deze zomer nog op verschillende festivals en was ze te zien op één van de Zwoele zomeravonden in het Kröller Müllermuseum. Nu start ze met haar eerste theatertour op 19 oktober in Cultura.

In 2009 overtuigde ze de jury van de Grote Prijs. Ze werd geprezen om haar authenticiteit, haar pakkende liedjes en haar vermogen om het publiek van het begin tot het eind in haar greep te houden. Daarna volgden haar debuutplaat ‘De Koek’ en twee goeddeels uitverkochte clubtours. Het festivalseizoen vulde zich met optredens op Oerol, Lowlands en Into The Great Wide Open. Ook bij de De Wereld Draait Door is ze een graag geziene gast. ‘De Koek’ is een verrassende verzameling afwisselende en subtiele liedjes die heen en weer schieten tussen disco, folk, jazz en hiphop, met rijke, onalledaagse arrangementen en - als unicum in het Nederlandstalige, iets artistiekere genre - een loepzuivere stem.

De stap naar het theater is geen verrassing, want haar muziek is een totaalbelevenis. Op het podium volg je Eefje in haar experimentele dagdroom van een onbekende, maar herkenbare wereld, een tuimeling in een bad van fonkelende vervreemdende kleuren.

De ene helft van haar repertoire is behoorlijk poppy en energiek, de ander helft is klein en verstild. Ik maak en houd van gedetailleerde muziek en ook van mooi beeld en decor. Voor beiden is ruimte in het theater. Daarom verwacht ik ook dat we goed tot ons recht zullen komen.

Haar al verschenen repertoire wordt aangevuld met nieuwe warme liedjes van een nog te verschijnen album. Eefje de Visser wordt omringd door een ijzersterke band vol multi-instrumentalisten, waardoor ze op het podium even soepel en virtuoos met de arrangementen kan omspringen als op haar album.

Voor de nieuwe theatertour zijn enkel liedjes in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast vertolkt Eefje een aantal nieuwe liedjes. Het wordt een sfeervolle avond, vloeiend en minimalistisch qua instrumentarium, zodat haar muzikanten goed samen kunnen spelen. ,,Het moet een warm bad worden, zodat de bezoekers vergeten waar ze zijn en zich mee kunnen laten voeren naar een wereld die wij hebben geschapen. Het is de bedoeling dat ze als het ware in een droom terecht komen en aan het einde van de show pas weer wakker worden.”

Wie bij deze eerste try-out aanwezig wilt zijn en mee wilt dromen op de muziek van Eefje de Visser, kan nog kaarten bestellen op www.cultura-ede.nl of bij de receptie van Cultura, telefoonnummer 0318-672800.

Het komend seizoen staan nog meer opvallende theaterconcerten op het programma van Cultura, onder meer Janne Schra, Mr. A. Balladeer en Miss Molly and me. Het concert begint om 20.15 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie