Bloody Mary

10 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Christina Martin en Chris Pureka staan donderdag 11 oktober op het podium van Live Stage Marnix. Christina Martin is een Canadese singer-songwriter, muzikant en performer. Haar muziek is een combi van alt-country en poppy rock. Al bijna tien jaar kennen roots-rock liefhebbers in Noord-Amerika en Europa haar. Christina heeft vijf albums uitgebracht op haar onafhankelijke label Come Undone Records. Ze heeft enige tijd doorgebracht in Austin (Texas), waar ze als openingsact voor Wilco heeft opgetreden. Ze keerde terug naar de Canadese Oostkust, om van daar uit haar muzieklabel te ontwikkelen, te touren en albums op te nemen. Martin wordt in Ede begeleid door haar man, producer en gitarist Dale Murray.

De Amerikaanse singer - songwriter Chris Pureka is een artiest met inhoud, met een scherp oog voor detail. Met haar eerste album in 2004 startte zij als rondreizende troubadour en bouwde zij aan een grote schare fans. Haar roem begon in haar geboortestreek New England, en het breidde zich gaandeweg uit over het hele land. Zowel haar fans als de critici voelen zich aangetrokken tot zowel haar geheel eigen stemgeluid als haar gitaarspel. Het concert begint op donderdag 11 oktober om 20.30 uur. Toegangsprijs is acht euro (gereserveerde kaarten) en negen euro aan de zaal.

EDE - Theatergroep Bloody Mary speelt zaterdag 20 oktober de tragikomische muziektheatervoorstelling ‘Schraap’ in Cultura.

Hoofdrollen zijn voor Ricky Koole en Lies Visschedijk. Schraap is een muzikale komedie over een ideologische vrekkenwoongroep die met uitzetting wordt bedreigd. De harmonie in de vredelievende, voornamelijk door vrouwen gedomineerde, gemeenschap komt al snel onder druk te staan, zeker als zich plots een nieuw mannelijk lid aandient.

De steeds extremere leefregels, het groeiend onderling wantrouwen en de dreigende ontruiming leiden ten slotte tot een uiterst explosieve sfeer.

Met nieuw gecomponeerde en live uitgevoerde muziek van de jonge componist Daniël Hamburger en meerstemmige zang door de vaste tg. Bloody Mary-leden, Lies Visschedijk en Ilse Warringa en gastacteurs Ricky Koole en Rop Verheijen belooft het een verrassende avond te worden.

Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren op www.cultura-ede.nl of bij de receptie van Cultura, tel. 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie