Hans Dorrestijn presenteert 'Dudeljo!' bij Boekhandel Novita

10 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

BENNEKOM - Dudeljo! is het nieuwste werk van Bennekommer Hans Dorrestijn.

Het boek, de opvolger van Dorrestijns Vogelgids, verschijnt op dinsdag 16 oktober. Op dezelfde dag, om 19.30 uur, vindt de feestelijke presentatie plaats in de winkel van Boekhandel Novita in Bennekom. Burgemeester Cees van der Knaap zal het eerste exemplaar ontvangen.

Dorrestijn zal op zijn eigen, geestige wijze, over de totstandkoming en inhoud van zijn boek vertellen, wat hoogst waarschijnlijk tot een bijzondere voorstelling zal gaan leiden. Na afloop zal Dorrestijn zijn werk signeren, de toegang is gratis. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Nijgh&Van Ditmar en kost 17,50 euro.

Van alle zangvogels is de Wielewaal ongetwijfeld de meest bezongene. Hele generaties hebben zijn loflied in canon gezongen, in de christelijke zangvereniging, op wandeltochten, bij het kampvuur en op school. En de Wielewaal verdient deze hommage volgens Hans Dorrestijn, de man die dankzij Dorrestijns Vogelgids en Dorrestijns Natuurgids de onbetwist scherpzinnigste en geestigste auteur is op ornithologisch gebied.

Dudeljo! is behalve een eerbetoon aan Nederlands mooiste zangvogel een nieuw hoogtepunt in Dorrestijns vertelkunst. Hij neemt de lezer weer mee op zijn vogelexcursies naar uitheemse landen als Hongarije, Bulgarije en Georgië en brengt daarbij ook van alles aan het licht over de wellicht vreemdste vogel die de natuur kent: de mens.

Hans Dorrestijn is succesvol liedtekstschrijver en cabaretier. In 2007 verscheen zijn alom geprezen Dorrestijns Vogelgids en in 2010 diens opvolger Dorrestijns Natuurgids.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie