Koffieconcert in Huis Kernhem

17 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

OTTERLO - Kunstenaar Wim T. Schippers heeft donderdagmiddag, tijdens de opening van Art Cars, in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum zijn ‘vergeten’ kunstwerk Le Taxi Cabossé, Four-Wheeled Dents (1982), onthuld. De taxi is na bijna 30 jaar vergetelheid in ere hersteld, speciaal voor deze presentatie van bijzondere kunstauto’s.

In 1982 nodigde de Peter Stuyvesant Collectie Wim T. Schippers uit deel te nemen aan een functioneel performance project waarin Parijse taxi’s in kunstobjecten werden veranderd. Schippers besloot de taxi (een Renault 18 GTL) met een moker te bewerken. Aanvankelijk gaf hij zijn assistenten nauwkeurige instructies om de auto ‘voor te deuken’, maar al gauw hadden zij, onder aanvuring van Schippers, de auto zodanig bewerkt dat die eruitzag alsof hij rijp was voor de sloop. T

Wim T. Schippers over zijn taxi: ,,Door de auto fysiek te doorboren en te deuken, besef je plotseling dat het object in wezen een vreemd ding is. Bij een nieuwe auto neemt ieder deukje of krasje iets weg; in dit geval voegt het iets toe: het is poëzie op wielen’’.

Art Cars is een initiatief van Alphabet autolease in samenwerking met het Kröller-Müller Museum. Van 13 tot en met 28 oktober zijn uiterst exclusieve objecten te zien. Meer info op www.artcars.nl.

EDE - Pianist Frederic Voorn geeft zondag 21 oktober van 12.00 tot 13.30 uur een koffieconcert in Huis Kernhem in Ede. Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is pianist, componist en maakt iedere zaterdag op Radio 4 het programma Pianistenuur. Hij dirigeert drie koren, schrijft artikelen en is bezig met een boek over de geschiedenis van piano’s en pianisten. Hij was prijswinnaar van het Frank Martin Concours en werd door diverse internationale festivals uitgenodigd. In 1996 verscheen een cd met sonates van Domenico Scarlatti. Hij maakte concertreizen naar verschillende landen en gaf concerten in belangrijke zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Tonhalle in Zürich. Frederic Voorn was solist bij diverse orkesten. Zo voerde hij met dirigent Howard Williams het werk ‘Oiseaux Exotiques’ van Olivier Messiaen uit en speelde hij in Bakoe het Eerste Pianoconcert van Beethoven met het Staats Symfonieorkest van Azerbeidzjan.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur voor 7,50 euro (inclusief een consumptie).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie