Herfstconcert KNA Lunteren en Gelders Fanfare Orkest

31 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - De fanfareorkesten Kunst Na Arbeid (KNA) uit Lunteren en het Gelders Fanfare Orkest (GFO) brengen een gezamenlijk concert op zaterdag 3 november in de concertserie HRFSTWND. Het concert vindt plaats in de grote zaal in Cultura, Molenstraat 45 in Ede en begint om 20.00 uur.

Zowel KNA Lunteren als het GFO musiceren al jarenlang op hoog niveau en hebben op vele binnen- en buitenlandse podia successen behaald. Het gezamenlijk concert is een unieke gelegenheid om van beide orkesten te genieten. Op het programma van KNA, met dirigent Erik Kluin, staat onder meer ,,Bellum et Pax’’ van Stijn Roels. Het stuk verbeeldt op muzikale wijze de strijd tussen oorlog en vrede. In Aragorn, van componist Hardy Mertens, neemt KNA het publiek mee in het meeslepende verhaal van Tolkiens ,,In de ban van de Ring’’.

Het GFO, onder leiding van Erik van de Kolk, opent haar programma met de ,,Royal Fanfare’’ van Henk Badings, een van de grootste hedendaagse componisten van Nederland. Ook de nieuwste compositie voor Fanfareorkest ,,Ostinati’’ van Jan van de Roost staat op het programma tijdens dit concert. Indrukwekkend tijdens het concert zal de uitvoering van ,,Kaddish’’ zijn, waarin de componist Francis Mc Beth zijn gevoelens in muziek uitdrukt die ervaren worden bij de dood van een goede vriend. Onder de naam HRFSTWND is blaasmuziek inmiddels een volwassen kunstvorm geworden. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Het kader is professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma’s, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières. Om deze ontwikkelingen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen is KCG in samenwerking met het MUI in 2007 de concertreeks HRFSTWND begonnen. Door verschillende concerten met elkaar te verbinden en dit met aanvullende PR te ondersteunen komt deze jonge kunstvorm bij een groot publiek onder de aandacht. Verschillende media pakken deze interessante insteek op en besteden meer tijd aan persberichten, achtergrondartikelen, recensies en ruimte op radio en TV. Zo is er voor deze orkesten een nieuwe publieksgroep aangeboord die de concerten ook zeer weet te waarderen. HRFSTWND is na vier edities dan ook een fenomeen. Professionele en semi-professionele blaasorkesten plannen hun concerten zo dat ze mee kunnen doen in de HRFSTWND-reeks ,,en zorgen voor een onvergetelijke avond die naar meer smaakt.’’

Kaarten á € 12,50 (65+ en t/m 11 jaar € 10,00) zijn te bestellen via www.cultura-ede.nl. Voor meer informatie, bel 0318 672 800. Zie ook www.hrfstwnd.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie