Musical Maria

Cultuur

EDE - Singer-songwriter Rogier Pelgrim, finalist van de Beste Singer Songwriter van Nederland, treedt zaterdag 1 december op in het eerste Zwart Gat van Cultura.

Zwarte gaten zijn bij de start van het seizoen nog open, om later in het seizoen jonge artiesten, die een belofte zijn voor de toekomst, nog een podium te bieden. Rogier Pelgrim past daarom uitstekend in zo’n ‘zwart gat’. Hij deed afgelopen seizoen mee aan de Beste Singer Songwriter van Nederland en stond in de finale. 8 december staat hij zelfs in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Pelgrim is een geboren performer die zijn liedjes brengt met overgave en overtuiging. Gewapend met een gitaar, zijn stem en z’n persoonlijke teksten, brengt hij gevoelige, melancholieke en pakkende popliedjes. Hij is een veelzijdige vocalist met een groot stembereik. Geïnspireerd door artiesten als Jeff Buckley, Damien Rice, Sufjan Stevens en Johnny Cash brengt Rogier oprechte liedjes over liefde, lijden, relaties, geloof en andere overpeinzingen uit zijn dagelijkse leven.

BENNEKOM - In de Beatrixkerk in Bennekom wordt 30 november en 1 december de musical Maria - de kracht van de liefde -uitgevoerd. Er wordt al anderhalf jaar gerepeteerd en ruim 80 personen werken mee, in zang, toneel, combo of achter de schermen. De musical Maria is een gezamenlijk initiatief van Protestant en Rooms katholiek Bennekom.

In de musical staat een theatergroep die Bennekom aandoet centraal. Het gezelschap speelt improviserend theater en besluit in overleg met de dorpelingen het levensverhaal van Maria, de moeder van Jezus, tot leven te laten komen. Het bronzen beeld van het boertje van Bennekom dat op de tram wacht is vertegenwoordigd als een ‘living statue’ en een onderdeel van de ‘cast’.

Het is verassend hoe de thema’s uit het leven van Maria zich vervlechten met de levensverhalen van de dorpelingen uit Bennekom. Het leidt tot vragen aan elkaar, over het leven, verdriet en troost, loslaten en vasthouden, over geloof, hoop en liefde.

In de musical Maria is het een spannende vraag wat onze reacties geweest zouden zijn als de gebeurtenissen van het verre verleden in deze tijd zouden plaats vinden.

u De aanvang is 20.00 uur en er zijn kaarten van 10 euro (kinderen 5 euro) te verkrijgen bij Novita aan de Dorpsstraat in Bennekom. Info: www.brinkstraatkerk.nl .

advertentie