Humor en muziek in ‘Oxytocine’

Cultuur

EDE - Monic Hendrickx speelt zaterdag 8 december om 20.15 uur het theaterstuk Oxytocine in Cultura. Naast Hendrickx staat een Balkan-orkest op het podium. Samen met de bijzondere muzikanten van dit orkest brengt Monic een avond theater waar de humor en de muziek van afspat. Sinds lange tijd is Monic Hendrickx weer terug in het theater, met deze prachtige sfeervolle voorstelling over de liefde.

De titel van het stuk ‘Oxytocine’ verwijst naar het gelijknamige ‘knuffelhormoon’ dat men aanmaakt in tijden van verliefdheid. Monic Hendrickx speelt over de liefde voor jezelf en de liefde die voor een ander. Want wie is er heimelijk niet verliefd op het eigen ego, onze rijkdom en die allesoverheersende vrijheid? Maar verliefdheid kan ook doodslaan, en voelen als een moeras waarin niets meer gebeurt.

Monic Hendrickx speelt een vrouw die vastdraait in een goed geregeld leven, met inkomen en geluk van boven de Balkenendenorm, die daar gek van wordt, die daar uit wil breken. Onverantwoord, wild en ondoordacht. Zij gaat op reis, zowel in zichzelf als ver daarbuiten, naar het ‘Zuiden’, naar wie weet waar naar toe, de mythe tegemoet. Tegelijk speelt Monic de dubbelrol van een vrouw uit het Zuiden, op weg naar het Noorden, het land van melk en honing en geld en dus geluk.

Het Balkan-orkest slaat met hun mengvorm van traditionele oosterse muziek en moderne klassieke muziek een brug tussen de verlangens van beide vrouwen. ‘Laat u meevoeren in een dilemma waar de wereld wel nooit uit zal komen, maar waar het noodlot, de lyriek, de banaliteit, de humor en de muziek afspat’, adviseert een woordvoerder van Cultura.

Monic Hendrickx is een geliefde Nederlandse actrice die haar sporen inmiddels heeft verdiend. Vaak speelt zij de rol van een sterke vrouw en doet dit zeer overtuigend. Monic besloot naar de Toneelschool in Eindhoven te gaan. Haar eerste grote rol kreeg Monic in 1998 in de film De Poolse Bruid. In 2001 kreeg de actrice wederom een hoofdrol in de film Nynke. Verder was Monic te zien in films als Zus & zo en de televisie-series Penoza en Stellenbosch. De serie Penoza krijgt binnenkort een vervolg.

advertentie