Metropolitan Opera Aïda van Verdi live in Cinemec

Cultuur

EDE - De opera Aïda van Verdi wordt zaterdag 15 december live uitgezonden in Cinemec. De opera wordt gespeeld vanuit de Metropolitan Opera in New York.

Een grootse operaklassieker met tenor Roberto Alagna als Radames en mezzosopraan Olga Bordina als prinses Amneris. Voorafgaand aan de opera zal Maarten-Jan Dongelmans, musicus en operakenner, een korte introductie geven.?Voor wie zaterdagavond verhinderd is, wordt zondag 16 december de opera in de middag herhaald. De productie van Sonja Frisell dompelt het publiek onder in de grandeur van het oude Egypte. Daar speelt zich een tragische driehoeksverhouding af tussen legeraanvoerder Radames, de Egyptische prinses Amneris en de Ethiopische slavin Aida (sopraan Liudmyla Monastyrska). De muziek biedt theatrale pracht en praal (waaronder de beroemde Triomfmars) en ontroerende intieme momenten zoals de beroemde Nijl-aria en de tenoraria Celeste Aida. Fabio Luisi dirigeert deze opera voor de eerste keer aan The Met.

Roberto Alagna is een van de bekendste operatenoren van het moment. In 1988 won hij de eerste prijs van de Luciano Pavarotti International Competition. Dat jaar maakte hij ook zijn professionele debuut als Alfredo in La Traviata, bij het reisgezelschap van Glyndebourne. Met deze productie ging hij vele theaters langs, met als hoogtepunt zijn succesvolle debuut in de Scala in Milaan in 1990.

De opera is zaterdag vanaf 18.55 uur te bekijken, op zondag start de voorstelling om 13.00 uur. Kaarten zijn voor 29,50 euro te verkrijgen. Studenten met CJP-pas betalen 24,50 euro. Bezoekers dienen 15 minuten voor aanvang van de opera in de zaal aanwezig te zijn. Reserveren kan via www.cinemec.nl en 0900-3210321.

advertentie