Finalisten Kleinkunstfestival treden op in Ede

12 december 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - De finalisten van de 25e editie van het Amsterdams Kleinkunstfestival betreden zaterdag 15 december het podium van Cultura. Drie kleinkunstenaars en aanstormend talenten laten zien wat ze in huis hebben.

Tijdens de jubileum editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn door de vakjury drie veelbelovende kleinkunstenaars geselecteerd. De drie kersverse talenten, Peter van Rooijen, Sijmen de Jong en Eva Crutzen, toeren nu langs Nederlandse theaters. Peter van Rooijen en zijn muzikaal begeleider Wilko Sterke speelden volgens de jury ,,een briljant bedachte voorstelling’’. Eva Crutzen en haar begeleider Jerry Bloem wonnen de publieksprijs: ,,Eva pakte het publiek volkomen in’’ met haar programma Hoogtevrees. Sijmen de Jong ontving de zilveren penning voor zijn persoonlijke voorstelling. ,,Je hoeft niet bang te zijn’’. Volgens de jury belooft Sijmen ,,een grote theaterpersoonlijkheid te worden’’.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival onderscheidt zich van andere kleinkunstfestivals en -concoursen door een uitgebreide voorselectie en een landelijke try-out tournee en worden de nieuwe talenten gecoacht door professionele theatermakers en regisseurs. Reserveren kan via Cultura op tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie