GOOG brengt Cultura Ede in kerstsfeer

Cultuur

EDE - Het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) treedt vrijdag 21 december op in Cultura. Naast bekende operamelodieën brengt het koor ook werken die de luisteraar in de kerstsfeer brengen. Aan het concert werken onder meer solisten uit de regio Ede mee. Het concert begint om 20.15 uur, kaarten via www.cultura-ede.nl of bij de receptie van Cultura.

Het GOOG is een landelijk bekend koor van rond de 60 leden, dat jaarlijks eigen producties of galaconcerten uitvoert en concerten in het hele land geeft. Het koor heeft een flink aantal leden uit de regio Ede en staat sinds jaar en dag onder leiding van dirigent Hans Lamers met vaste begeleiding van pianist Chris Kok uit Ede.

Op 21 december hoort u onder meer operamelodieën uit eerdere producties van het GOOG, zoals een selectie uit de opera’s Carmen en Cavalleria Rusticana, onlangs succesvol uitgevoerd als eigen productie. Verder staan werken uit de opera Faust van Gounod op het programma en andere prachtige operamelodieën van bekende componisten als Verdi, Tchaikovsky, Bellini en Mozart.

Na de pauze brengt het programma u geleidelijk in de sfeer van de komende Kerstdagen. Naast bekende koorwerken als Laudate Dominum en Ave verum corpus van Mozart en de Cantique de Jean Racine van Fauré sluit het GOOG haar concert af met Oratoria de Noël van Saint-Saëns. De eigen producties van het GOOG hebben een hoog kwaliteitsniveau. Vorig jaar verwierf het GOOG veel lof voor de uitvoering van de opera Faust van Charles Gounod, met in totaal 170 medewerkenden. In een sfeervolle kostumering en decor deden naast bekende professionele solisten en het Symfonie Orkest Nijmegen ook dansers en externe koorzangers mee.

Het GOOG werkt ook regelmatig mee aan professionele producties. Zoals de medewerking aan het Weens Operette Gala in 2010, met bariton Marco Bakker, sopranen Selma Harkink en Miranda van Kralingen en het Orchestra Particolare met dirigent Jan Stulen. Een tournee langs 20 Nederlandse theaters werd afgesloten in Theater Carré in Amsterdam.

In 2011 en 2012 was de registratie van dit gala te zien bij Omroep Max. Het koor trekt de belangstelling van jongeren op meerdere manieren, onder meer door mee te werken aan kunsteducatieprojecten op scholen. Gebleken is dat jongeren voor de kwaliteit van het GOOG gaan én voor de vele uitdagingen die het koor biedt.

advertentie