Muzikale clowns bezoeken Cultura Ede

Cultuur

EDE - Twee reizende muzikale clowns doen op donderdag 3 januari Ede aan. In Cultura kan het publiek niet alleen genieten van een aandoenlijke circusvoorstelling in de theaterzaal, maar vooraf kunnen de kinderen ook meedoen met de circusworkshop.

Twee reizende muzikale clowns komen in een verlaten piep klein circus terecht. Als ze één voet in de piste hebben gezet, staan ze oog in oog met een enthousiast publiek. De hooggeëerde grote en kleine gasten zitten met smart te wachten op de circus voorstelling van het jaar. Maar waar zijn de artiesten?

Ontsnappen is niet meer mogelijk en dus proberen de clowns te redden wat er te redden valt. In een hilarische poging om hun publiek een echte circusvoorstelling voor te schotelen halen ze alles uit de kast en uit hun publiek om de show te redden.

En zo creëren ze ter plaatse een magisch spektakel . Magica is een intieme en hartverwarmende voorstelling met veel humor, prachtige muziek, fantastische goochelkunsten en andere circus skills. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen deelnemen aan een circusworkshop.

Het Atrium van Cultura is omgetoverd tot een kleine circuspiste, waar alle kinderen echte circusacts kunnen leren. Als opwarming voor de voorstelling.

De twee moderne clowns, Carla en Eric van der Steen van Circus Magnifique, gaan in het verhaal op reis en komen terecht in een verlaten circus tentje. Ze treffen daar geen artiesten aan maar wel een enthousiast publiek wat met smart zit te wachten op een voorstelling. De clowns denken geen moment na en zien hun kans schoon om te schitteren in de schijnwerpers.

Na een ontzettend leuke en klunzige clownsstart komt de voorstelling in hoog tempo voorbij. De clowns blijken te kunnen jongleren, acrobatieken, paaldansen en beklimmen een stapel stoelen op weg naar de maan . Ze voelen zich helemaal thuis in de piste en stijgen boven zichzelf uit in de “magische “ finale.

Het mooiste van alles is de prachtige eenvoud van het spel waarmee juist zoveel gezegd wordt.

Na het applaus is er nog een toegift waarbij alle kinderen op het podium worden gehaald voor een kleurrijke dans.

Een absolute aanrader voor het hele gezin, in de Kerstvakantie en een hele mooie nieuwe voorstelling van Cirque Magnifique met dit keer de hoofdrol voor twee theater clowns die het hele palet - van intiem naar uitbundig, van groots naar poëtisch en klein, van de gulle lach naar de stille ontroering - bespelen!

Als de rook dan is opgetrokken en het applaus is weggeëbd blijf je met een zeer tevreden gevoel achter en kun je in het Atrium van Cultura nog even genieten van het hartverwarmende spektakel. Magica?

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura of via de website www.cultura-ede.nl.

Kaarten kosten 9,50 euro per stuk voor de voorstelling inclusief workshop. Op vertoon van een bibliotheekpas en bij meer dan zes kaartjes krijgt de koper 1,50 euro korting per kaartje.

Foto:

Carla en Eric van der Steen van Circus Magnifique.

advertentie