Nieuwjaarsvoorstelling voor jong en oud

27 december 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Cultura luidt zaterdag 12 januari haar jubileumjaar in met de Kunstduik. Een familievoorstelling gemaakt door docenten en hun cursisten van de educatie- afdeling.

Dit jaar hebben zij zich laten inspireren door mysterieuze verhalen en sagen uit Ede en omgeving. Hierdoor ontstonden vijf minivoorstellingen die hierop gebaseerd zijn. Vier van de vijf voorstellingen vinden plaats op verschillende plekken in het gebouw, waar het publiek onder leiding van een gids ‘langs trekt’. Ook op de routes van de ene naar de andere voorstelling is van alles te horen en te zien. De laatste voorstelling vindt voor iedereen plaats in de zaal. .

Beeldende cursisten, muziek - en theaterleerlingen hebben ervoor gezorgd dat de minivoorstellingen allemaal heel verschillend van sfeer zijn. Beeld, muziek en theater versmelten en worden versterkt door licht - en geluidseffecten. De titels van de voorstellingen zijn Het Solse Gat. De Postkoets, Het zwarte Mannetje, Schimmen in het bos en De eerste Klap.

Aan het eind van de Kunstduik krijgt het publiek een cd cadeau waarop alle sagen nog eens verteld worden door Victor Frederik, die tevens artistiek leider is. De Kunstduik wordt 12 januari twee keer gespeeld en de rondes duren steeds 90 minuten.

Aanvang eerste ronde van vijf minivoorstellingen: 15.30 uur; aanvang tweede ronde van vijf minivoorstellingen: 19.30 uur. Kaartjes: € 7,50 en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar; Receptiebalie van Cultura of telefonisch 0318- 672800..

www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie