Edese bands in de ‘spotlights’

Cultuur

EDE - Bij Brasserie De Plantage op het Museumplein in Ede vindt iedere laatste vrijdag van de maand een muzikaal spektakel plaats. Vanuit heel Nederland, maar vooral Ede komen, een paar honderd muziekliefhebbers en trouwe fans naar De Plantage om ‘G-Live’, het muzikale concept van bassist en gitarist Jimmy Glasmacher bij te wonen.

Jimmy en zijn zoon Wesley (oprichter van Ede-Drumles), vormen al jaren een muzikale tandem. Aangevuld door steeds wisselende musici, begeleiden zij diverse bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Zo hebben geregeld Amerikaanse artiesten die bij James Brown, Lionel Richie, Shaka Kahn en andere grootheden hebben gespeeld, in het middelpunt van De Plantage gestaan.

Het unieke van ‘G-Live’ is dat de artiesten letterlijk in het midden staan, omringd door de bandleden. Het publiek staat daar omheen en heeft contact met de muzikanten zodat een hele intieme sfeer ontstaat.

,,In november trad de veelbelovende Johnson Gabriel op. Hij is de nieuwe zanger van Boney M. Hij kan fantastisch dansen en iedereen heeft kunnen horen dat hij over een geweldig stemgeluid beschikt”, kijkt Jimmy Glasmacher terug.

Ook Judith Peters (vijfde topper 2011) Chris Hordijk en diverse finalisten van The Voice of Holland waren te gast. Glasmacher probeert altijd veelbelovende jonge talenten een podium te bieden en bezoekt regelmatig in Ede en omgeving gelegenheden waar live-muziek te horen is.

Het Edese publiek vindt hij echt geweldig. ,,Het is altijd gezellig en het is bijzonder leuk dat veel ouders samen met hun kinderen de ‘G-Live’ concerten bijwonen. Sinds kort vindt elke tweede vrijdag van de maand in de Plantage ook ‘G-Dance’ plaats, waarbij dj’s samen met bijvoorbeeld een saxofonist of percussionist de nieuwste muziek draaien. Aangevuld met danseressen is G-Dance een veelbelovend concept”

Om al zijn trouwe fans, waaronder vele Edese muzikanten, te bedanken, bedacht Jimmy Glasmacher dat het leuk zou zijn op 28 december, de laatste vrijdag van 2012 iets speciaals te doen in de Plantage. Hij heeft de lokale bands ‘D-Tour’ en de ‘Simon Leferink band’ gevraagd of zij een keer het ‘middelpunt’ willen zijn.

,,De Plantage heeft alle medewerking toegezegd en sponsort het geluid. Ede-Muziek van Marco Spijkerboer verzorgt de backline. De band ‘D-TOUR’ met bassist Jos Tatuhey laat een mix van pop en rock met een vleugje soul horen en is met recht een muzikale verrassing die de bezoeker na 28 december niet meer vergeet. De ‘Simon Leferink band’ onder leiding van de talentvolle gitarist Simon Leferink met zangeres Caitlin van Holland is de andere band die in de spotlights wordt gezet. Deze band begeleidt deze avond ook Michelle Krijgsman en Marijke Tichelaar, twee talenten van het Edese Marnix College.”

Jozef Rouschop, muziekleraar van het Marnix College, organiseert geregeld muziekavonden en Jimmy Glasmacher heeft daar de laatste keren aan meegewerkt. Zo maakte hij kennis met Michelle en Marijke. Aanvang: 22.00 uur; toegang gratis.

advertentie