Filmevenementen

Cultuur

EDE - Cultura in Ede verzorgt zaterdag 9 februari de voorstelling ‘Wie heeft Monkie gezien?’ Deze voorstelling is geïnspireerd op het prachtige prentenboek Monkie van Dieter Schubert. Een tijdloos, spannend avontuur, met veel herkenbare emoties voor uw kind (van 3 tot 6 jaar). In aanloop naar deze voorstelling biedt Cultura voor het eerst de Zaterdagse KunstMix aan.

Hierbij volgen peuters en kleuters op vier zaterdagochtenden een dansles, een theaterles, een muziekles en een beeldende les met Monkie als inspiratiebron. Elke kunstdiscipline wordt gegeven door vakdocenten van Cultura. De mix wordt op de vijfde zaterdag afgesloten met de voorstelling : Wie heeft Monkie gezien? Tijdens deze workshops kunnen bezoekers zich als ouders oriënteren waar peuter of kleuter het meeste plezier aan beleeft en kijkt Cultura graag samen met de bezoekers naar een eventuele vervolgcursus voor het kind.

Zaterdag 12, 19, 26 januari en 2 februari van 10.00 tot 10.45 uur. De voorstellingen zijn zaterdag 9 februari om 11.00 en 15.00 uur.

EDE - CineMec begint het jaar 2013 goed met drie filmevenementen voor ieder lid van de familie.

Les Misérables is op 9 januari tijdens de Ladies Night de verfilming van de succesvolle musical die wereldwijd al door meer dan 60 miljoen mensen is gezien. De film is geregisseerd door Tom Hooper (The King’s Speech) en is genomineerd voor 3 Golden Globes. De bekende liedjes, waaronder ‘I Dreamed a Dream’, worden vertolkt door een internationale sterrencast.

Django Unchained is 16 januari tijdens de Men Only de nieuwste film van Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourious Basterds) en is zijn ode aan de spaghetti western. De hoofdrollen worden gespeeld door Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Jamie Foxx en Samuel L. Jackson. De film is genomineerd voor maar liefst 5 Golden Globes.

Nijntje de Film is 27 januari tijdens CinePeuter de eerste bioscoopfilm van het wereldberoemde konijntje van Dick Bruna. Nijntje en haar vriendjes gaan in de film op speurtocht door de dierentuin en beleven onderweg allerlei avonturen. Met geliefde thema’s voor de kleintjes, dieren, kleuren, vormen en geluiden. Bij CinePeuter laten we tijdens film het zaallicht een beetje aan en mogen de kinderen vrij rondlopen als ze niet te lang stil willen zitten. De ideale manier voor een allereerste bezoek aan CineMec! Alle kinderen krijgen een filmdiploma.

advertentie