Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Filmfoto’s in etalages centrum Ede

Cultuur

EDE - In twee etalages in het centrum van Ede is een expositie te zien met foto’s en attributen uit de nieuwe Edese film ‘Blijven, komen en gaan’. De expositie duurt, mits de winkelpanden niet voortijdig worden verhuurd, tot aan de verwachte première van de film op 16 maart 2013.

De totstandkoming van de film is mogelijk geworden door er een heel project onder de naam ‘Ede doe mee’ van te maken waarin Edenaren van jong tot oud participeren. De film zelf heeft de titel ‘Blijven, komen en gaan’ gekregen. Hij is van de hand van de Edese filmmaker Arno Setz en gaat over de ontwikkeling van Ede van 1900 tot nu.

De hoofdrollen zijn voor Edenaren, bekende als Rogier Pelgrim, Roos Blufpand en het Enka-mannenkoor, en onbekende jonge talentjes. De decors zijn typisch Ede, historisch als de oude Enka-fabriek en modern als de winkelstraten. Twee leegstaande winkelpanden elk aan één kant van de Torenstraat zijn nu ingericht met prachtige setfoto’s van Esther Meijer. De foto’s van het boerengezin zijn gemaakt op kaasboerderij Brandrood waar een historische setting anno 1900 was gecreëerd.

u Uitgebreid op www.edestad.nl

u Zie ook: www.ededoemee.nl

advertentie